ŽUPANIJA / SLUNJ

FOTO, VIDEO: Kod Slunja odrađen završni dio velike vojne vježbe "Velebit 18 - združena snaga" - pratili je generali Gotovina i Markač

FOTO, VIDEO: Kod Slunja odrađen završni dio velike vojne vježbe

Ministar Krstičević najavio je kako će se sljedeća ovakva vojna vježba održati 2021., na 30. obljetnicu postojanja Hrvatske vojske te rekao kako očekuje da će tada moć Hrvatske vojske pokazati višenamjenski borbeni avioni F-16 "Oluja" i "Bljesak" te helikopteri "Crni Jastrebovi".

Danas su demonstrirane napadne operacije koje je provelo više desetaka tenkova i oklopnih vozila, minobacača, helikoptera i aviona, a gađalo se iz tenkova, borbenih vozila pješaštva, oklopnih vozila Patria, Panzer haubica 2000, samohodnih višecjevnoh lansera raketa, haubica, helikoptera OH 58 D Kiowa, minobacača, protuoklopnog i osobnog naoružanja. U vježbovnoj aktivnosti na Slunju sudjelovalo je 1100 pripadnika i 80 komada ključnih oružnih sustava. Nositelj vježbe je 2. mehanizirana bojna GROMOVI, Gardijske mehanizirane brigade ojačana mehaniziranom i tenkovskom satnijom iz sastava Gardijske mehanizirane brigade, snagama topništva iz Topničko raketne pukovnije, Bojne NBKO i Zapovjedništva za potporu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ono što ne smijemo zaboraviti jest da su Oružane snage jedan od najvažnijih stupaca nacionalne sigurnosti. One nam garantiraju sigurnost i čuvaju našu slobodu. To je njihova trajna zadaća, rekao je umirovljeni general Ante Gotovina dok je general Markač samo dodao da "hrvatski čovjek može biti siguran da može živjeti u miru jer ga brani naša Hrvatska vojska".

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!