ŽUPANIJA / SLUNJ

Grad Slunj obrazložio zašto je v.d. ravnatelja Knjižnice dogradonačelnik - vodoinstalater: Na dva natječaja nitko se nije javio

Grad Slunj obrazložio zašto je v.d. ravnatelja Knjižnice
dogradonačelnik - vodoinstalater: Na dva natječaja nitko se nije
javio
Knjižnica i čitaonica u Slunju

Nakon što je prvo Živi zid, a potom i mediji objavili da je na mjesto ravnatelja Knjižnici i čitaonice u Slunju, doduše kao vršitelj dužnosti, imenovan dogradonačelnik Ivan Požega, po zanimanju vodoinstalater, javili su se iz slunjske gradske uprave "potaknuti nizom neistinitih, neprimjerenih i zlonamjernih komentara".

Podsjećaju da su v.d. ravnatelja morali imenovati nakon što je 3. rujna iznenada preminuo ravnatelj Nikola Živčić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U cilju osiguranja normalnog funkcioniranja Knjižnice (a pod tim mislimo na plaćanje računa, podnošenje izvješća, izdavanja naloga, vođenje svakodnevnog rada i poslovanja Knjižnice, itd.) Gradsko je vijeće na svojoj 4. sjednici koja je održana dana 12. rujna 2017. godine imenovalo gosp. Ivana Požegu za vršitelja dužnosti. U odluci jasno stoji da se dužnost obnaša do okončanja postupka javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja Knjižnice i čitaonice Slunj. Na istoj je sjednici donesen i Zaključak o pokretanju postupka za izbor i imenovanje ravnatelja, navode u priopćenju.

Kako dodaju, Javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja objavljen je u javnom glasilu 14. rujna 2017. godine.

- Uvjeti kojima kandidati za ravnatelja moraju udovoljavati jasno su propisani Zakonom o knjižnicama i njih se moramo pridržavati, neovisno o tome što o njima mislili. Kako se na prvi natječaj nije javio niti jedan od kandidata koji udovoljava uvjetima, javni natječaj je ponovno objavljen (također u javnom glasilu) 29. rujna 2017. godine. Na žalost, niti na ponovljeni natječaj nije se javio kandidat koji bi udovoljavao propisanim uvjetima, kažu u gradskoj upravi dodavši da su postupali su "u skladu sa zakonom što je dužnost svakog stanovnika Republike Hrvatske koji voli i poštuje svoju zemlju".

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!