ŽUPANIJA / SLUNJ

"Turistička patrola" posjetila Slunj - predstavio ga neumorni Nikica Smenderovac, a kako se u Slunju jede istražili su u restoranu Mirjana

u svom je drugom obilasku kontinentalnih gradova u više od 40 godina postojanja ove akcije, posjetila i Slunj.

Ovaj gradić Karlovačke županije predstavio je "čovjek sa stotinu zanimanja" Nikica Sminderovac - gradski portir, motorist, folkloraš, pisac bećaraca, osnivač planinarskih društava iako ne planinari, pokretač Brđanijade, organizator Koranskih susreta, predsjednik Kajak-kanu kluba, nogometni trener...teško je sve i nabrojati. Slunja, ukratko, ovih dana gotovo da ne bi ni bilo bez njega, a osvojilo je to i Patrolu pa je i ovaj gradić vrlo dobro ocijenjen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posebno se potencijalnim turistima preporučaju, dakako, Rastoke, ali i festival psihodelije Momento Demento, kao i drugi festivali (foto, izložbeni, Brđanijada i Koranski susreti...) te novi projekt - "Staze šume i vode", o kojem će se tek čuti.

Čistu desetku Slunj je dobio samo za gostoljubivost i susretljivost domaćina, ali dosta je i devetki. Nešto slabije sedmice "pale" su za večernji provod, kvalitetu i raznolikost smještaja te kvalitetu ugostiteljske ponude. Na kraju 83 boda, za ovakav trenutačan izgled ljestvice: 1. Karlovac i Sinj 88 bodova, 3. Slunj i Križevci 83 boda, 5. Čakovec 82 boda. Ukupno će Patrola obići 30 gradova.

U svakom gradu predstavlja se i jedan restoran. U Slunju je to restoran Mirjana, čija poduzetna ekipa dobro pokazuje da uz trud nema prepreka. Prije izgradnje autoceste živjelo se ovdje od ugostiteljstva pa i prodaje na divlje gotovo bez truda, a onda su mnogi stranci - nestali. No, u Mirjani su se okrenuli turizmu, raftingu, kajakingu, dakako zadržavši dobru hranu, i sad opet vrve turistima.

Gostima iz Patrole predstavili su se ličkom platom (janjetina, odojak, teleće pečenje i police) te štrudlom od jabuka u umaku od vanilije i višanja.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!