ŽUPANIJA / SLUNJ

Slab "ulov" u akciji Manje oružja, manje tragedije u Slunju, Rakovici i Cetingradu - građani predali samo streljivo i cijev puške

Slab

Sve je manje ilegalnog oružja u kućnim arsenalima, ili su ga građani odlučili još malo zadržati. Ovakav bi se zaključak mogao izvući iz rezultata nove akcije policije Manje oružja - manje tragedije provedene na području grada Slunja, općina Rakovica i Cetingrad.

Naime, u četverodnevnoj akciji građani su po pozivu da će oružje moći predati bez sankcija predali 1.072 komada raznog streljiva i cijev puške. Ovog puta u košu nisu završili kalašnjikovi, zolje, bombe i sve ostalo što se u ovim ratom opustošenim krajevima proteklih godina znalo "skladištiti" u podrumima ili tavanima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bilo kako bilo, policija neće odstati od ovakvih akcija kojima se nastojespriječiti tragedije i kažnjive radnje kojima su uzrok oružje i eksplozivna sredstva te žele povećati opće stanje sigurnosti svih građana.

- I ovom prilikom podsjećamo građane da se o dragovoljnoj predaji oružja više mogu informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192 te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje. Ujedno, podsjećamo i da se protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, navode u policiji.

KAportal.hr  

Izdvojeno


Reci što misliš!