ŽUPANIJA / SLUNJ

Biramo NAJkupalište 2016. uz Karlovačko - Korana, gradsko kupalište u Slunju

Biramo NAJkupalište 2016. uz Karlovačko - Korana, gradsko kupalište
u Slunju

Čista kao rosa, zelena kao proljeće

Vozači su na njemu skoncentrirani na put, što je u redu jer tamo valja biti oprezan. Putnici zato redovito glavama naginju desno prema Rastokama. Neka i njih, imaju za vidjeti Slunjčicu kako se rastače sedrom. A sljedeći puta neka okrenu glavu lijevo, prema Korani koja putuje tiše, umiriše je koji sat ranije plitvički slapovi. Čista kao rosa i zelena kao proljeće, čini se kao da ovu oazu Slunjani ljeti čuvaju samo za sebe, skrećući namjerno gužve prema popularnim i izreklamiranim Rastokama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijene što im je priroda dala, vidi se da je čuvaju, ali su je, čisto ljudski, još malo prilagodili vlastitom hedonizmu.

Karlovačko po 13 kuna

S vrućeg asfalta dolazite na plato na kojem je kafić na plaži. Toči se karlovačko, 13 kuna za litru je prihvatljiva cijena, ima popularnih sokova, može se popiti kava, a upravo su uveli i burgere. Odmah ispod je česma s pravom izvorskom vodom. Može se sunčati na betonskom platou u nastavku kafića, ali preporučamo travnatu površinu na samoj obali.

Na mjestima je hladi drveće ili suncobrani. Prilaz vodi na obje obale je odličan, širokim stepeništem. Nedaleko je skakaonica, i to vrlo popularna. Na obje obale nećete pronaći nijedan komad smeća.

Svakako zasluga za to ide ekosvjesnim Slunjanima, ali i komunalnim službama koje su kupalište pokrile punktovima za odlaganje otpada, a u kante se otpad odmah razvrstava za recikliranje. Imaju kabine za presvlačenje, teren za odbojku na pijesku, imaju čak i pontonski mostić koji im spaja obale.

Nizvodno od njega prostor za sebe imaju čak i njihovi ljubimci, mogu se, dakle, kao malo tko, Slunjani pohvaliti da imaju čak i plažu za pse. Oni sitničavi će primjetiti, recimo, da nemaju tuševe. No, treba li se doista tuširati nakon izlaska iz rijeke koja u sebi vjerojatno ima manje bakterija nego voda iz slavine.

Dakle, dođite na Rastoke i poželjet ćete se okupati u Korani. Okupajte se u Korani i poželjet ćete ostati u Slunju.

OCJENE KAportala:

– Prirodne ljepote 4,0 – Uređenost kupališta 4,0 – Popratni sadržaji 4,0 – Čistoća vode 4,5 – Ugostiteljska ponuda 3,5

UKUPNO: 20,0

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!