ŽUPANIJA / SLUNJ

ZAMJENIK "NEOKRZNUT"

Gradonačelnik Katić o povećanju koeficijenta: Plaća se smanjuje i meni, a netaknuta ostaje onima koji aktivno sudjeluju u Stožeru civilne zaštite

Gradonačelnik Katić o povećanju koeficijenta: Plaća se smanjuje i meni, a netaknuta ostaje onima koji aktivno sudjeluju u Stožeru civilne zaštite

Gradonačelnik Slunja Jure Katić pojasnio je u svom demantiju kome se točno smanjuje plaća i povećuje koeficijent.

Na naš članak o povećanju koeficijenta gradonačelniku i zamjeniku Grada Slunja u jeku proračunske štednje, oglasio se i sam gradonačelnik Jure Katić pojasnivši pritom da riječ o nepotpunim informacijama.

Naime, kako nam je u telefonskom razgovoru pojasnio, smanjenje osnovice za obračun plaće osjetit će svi, pa tako i on kao gradonačelnik, a povećanje koeficijenta kako bi plaća ostala ista, odnosit će se samo na zamjenika gradonačelnika Ivana Požegu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razlog takvoj odluci, ujedno i prijedlogu je i taj što je zamjenik gradonačelnika ujedno i zapovjednik Stožera civilne zaštite te kako pojašnjava gradonačelnik Katić, doslovno danonoćno je angažiran na provođenje i funkcioniranje svih aktivnosti za provedbu mjera za prevenciju širenja epidemije.

Stoga, smanjenje volonterske naknade zamjeniku Požegi, koja je ionako minimalna od 3 tisuće kuna, gradonačelnik Katić smatra u jednu ruku neprimjerenom. Na isti način gradonačelnik se vodio i prema korisnicima gradskog proračuna DVD-u Slunj i Crvenom križu Slunj, koji su od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite također dio operativne snage civilne zaštite i aktivno sudjeluju u provedbi epidemioloških mjera, te su i oni za svoj doprinos u ovoj epidemiji, izuzeti odluke o privremenom umanjenju osnovice plaće.

Izdvojeno


Reci što misliš!