ŽUPANIJA / SLUNJ

MOST I ŠETNICA

U gradu Slunju u tijeku radovi na novoj turističkoj infrastrukturi i obnovi kulturne baštine

U gradu Slunju u tijeku radovi na novoj turističkoj infrastrukturi i obnovi kulturne baštine

Infrastrukturnim radovima vrijednosti gotovo 5 milijuna kuna, Grad Slunj ulaže u razvoj i obnovu svoje kulturne i turističke baštine.

U gradu Slunju započeli su radovi na sanaciji jugozapadne padine ispod Starog grada te izgradnji novog pješačkog mosta i šetnice desnom obalom rijeke Korane, ukupne vrijednosti gotovo 5 milijuna kuna.

Iz Grada pojašnjavaju kako je pri sanaciji padine ispod Starog grada riječ o prvoj fazi interventnih radova, s ciljem obnove i stabilizacije padine, a samim time i Starog grada. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,1 milijuna kuna, a financijski ga podupiru Ministarstvo kulture, Karlovačka županija i Grad Slunj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S druge strane, istovremeno u tijeku su i radovi na izgradnji novog pješačkog mosta preko rijeke Korane dužine gotovo 60 metara kao i nove šetnice, s kojem se spaja i naselje Rastoke. Duž šetnice predviđena su proširenja za odmorišta i vidikovce, čime se otvaraju mogućnosti daljnjeg proširenja turističke ponude grada.   

- Ugovorena vrijednost radova iznosi 3,7 milijuna kuna, a izvode se u sklopu projekta „Vodene tajne Slunja“, sufinanciranog bespovratnim sredstvima Europske unije iz Fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020, poručuju iz Grada Slunj.

Izdvojeno


Reci što misliš!