ŽUPANIJA / SLUNJ

KOLEGIJ ŽUPANA

Slunj želi brži razvoj putem EU projekata - samo "Vodene tajne" teške su 23 milijuna kuna

Slunj želi brži razvoj putem EU projekata - samo

O projektima se razgovaralo na današnjem zajedničkom kolegiju karlovačkog župana i gradonačelnika Slunja

Vrijedan rad gradskog vodstva na projektima rezultirao je dobrim privlačenjem sredstava iz različitih fondova, a svi ovi projekti i njihova realizacija doprinijet će da ovaj kraj iskoristi svoje prirodne potencijale u gospodarskom i demografskom razvoju.

Rečeno je to na današnjem zajedničkom kolegiju karlovačkog župana i slunjskog gradonačelnika, održanom u Slunju, na kojem se razgovaralo o projektima koje Grad i Županija provode na ovom području.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Grad tako radi na brojnim projektima, od kojih je veliki dio financiran sredstvima iz EU fondova pa će tako, primjerice, za "Vodene tajne Slunja", vrijedne oko 23 milijuna kuna, koje trebaju biti dovršene do kraja godine, većina novca stići iz EU Fonda za regionalni razvoj i tako biti izgrađena i obnovljena turistička infrastruktura na području Rastoka.

I projekt Reciklažnog dvorišta, također financiran EU novcem, treba biti završeno do studenog, dok bi jedan od najvrednijih projekata, Intervencijiski plan, podsjećaju u Županiji, ovom području trebao osigurati pomak u gospodarskom i demografskom smislu, a sadrži čitav niz mjera i postupaka što garantiraju boljitak ovom u ratu devastiranom prostoru. Treba biti usvojen do kraja ove godine, nakon čega slijedi njegova implementacija.

Županija je domaćinima predstavila projekte na kojima ona radi - iz područja demografije, CGO, Intervencijski plan s naglaskom na slunjski kraj (Slovinjska deklaracija), Dodir civilizacija, u koji je uključen i Stari grad Slunj.

- Predstavljene su analize radnih mjesta, izdavanje akata za gradnju, rad i projekti Razvojne agencije JURRA te projekti Županijske uprave za ceste na području Slunja. Posebno je tako naglašen projekt fizikalne terapije pri Domu zdravlja Slunj, koji je u završnoj fazi i koji će mještanima ovog kraja pružiti zdravstvenu uslugu zbog koje  neće morati putovati u Karlovac, rečeno je na kolegiju u Slunju.

Izdvojeno


Reci što misliš!