ŽUPANIJA / SLUNJ

EUROPSKI PROJEKT

Već je trebao biti gotov? U Slunju i dalje teku radovi na izgradnji novog pješačkog mosta prema Rastokama

Već je trebao biti gotov? U Slunju i dalje teku radovi na izgradnji novog pješačkog mosta prema Rastokama

Novi pješački most, čiji donji ustroj čine armirani betonski stupovi i upornjaci, nadovezuje se na novu šetnicu prema Rastokama.

Iako je cijeli projekt već trebao biti završen, radovi na novom pješačkom mostu u Slunju i dalje traju.

Naime, u sklopu europskog projekta „Vodene tajne Slunja“ vrijednog preko 23 milijuna kuna, grad Slunj unaprjeđuje postojeću turističku infrastrukturu na području Značajnog krajobraza Slunjčica, a upravo jedan od njih je i izgradnja novog pješačkog mosta i šetnice prema Rastokama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dužina nova pješačkog mosta iznosit će 58,40 m i širine 4,40 m, njegov donji ustroj čine armirani betonski stupovi i upornjaci, rasponsku konstrukciju drveni rešetkasti nosivi sklop, a pješački hodnik izvodit će se od drvenih dasaka. Na most se priključuje i šetnica duljine od 431,50 m, koja se proteže strmom padinom desne obale rijeke Korane.

Osim značajnih infrastrukturnih radova, projekt „Vodene tajne Slunja“ obuhvaća niz interpretacijskih i edukacijskih sadržaja u svrhu razvoja novih turističkih i gospodarskih aktivnosti na području grada Slunja.

Ugovorena vrijednost samih radova na izgradnji mosta i šetnice iznosi 3,7 milijuna kuna, a cijeli projekt sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europske unije iz Fonda za regionalni razvoj s definiranim razdobljem projekta do 12. kolovoza 2020. godine.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!