ŽUPANIJA / SLUNJ

PRIZNANJA DARIVATELJIMA KRVI

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj uručilo priznanja jubilarnim darivateljima krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj uručilo priznanja jubilarnim darivateljima krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj u svojoj bazi ima registrirano čak 1214 darivatelja kriv, a u prošloj godini prema broju davanja krvi na 100 stanovnika u Karlovačkoj županiji, zauzelo je prvo mjesto.

Povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi, koji se u Republici Hrvatskoj obilježava 25. listopada, Gradsko društvo Crvenog križa Slunj za svoje jubilarne darivatelje krvi, koji su u periodu od 21.studenog prošle godine do 08.rujna ove godine sudjelovali u akcijama, organizirao tradicionalni prijem u Pučkom otvorenom učilištu Slunj.

Prema riječima ravnateljice Crvenog križa Mirjana Puškarić u tom periodu registrirano je ukupno 87 darivatelja krvi koji su ostvarili jubilarna davanja, od toga je 75 muškarac i 12 žena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-S obzirom na situaciju s epidemijom na prijem se odazvalo 13 darivatelja krvi kojima su uručena priznanja, zahvalnice, značke i prigodni pokloni. Darivateljima krvi koji su ostvarili 1, 5 i 10 davanja, priznanja smo dostavili na kućne adrese. Priznanja i zahvalnice primilo je tako 14 osoba koje su se u proteklom periodu odazvala na akciji jednog davanja krvi, 17 osoba na pet davanja, 16 osoba na deset davanja, 11 osoba na 20 davanja, šest osoba na 25 davanja, 12 osoba na 30 davanja te pet osoba na 40 davanja. Jubilarnih 50 davanja krvi i brončani znak uručeni su Damiru Požegi, Zdravku Jurašiću, Tomislavu Gradiću i Dragu Rusanu. Ove godine imamo i dvoje darivatelja krvi koji su dobili zahvalnicu za doprinos razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi, a to su Joso Bogović i Ankica Turković, kazala je ravnateljica Puškarić.

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj u svojoj bazi, u koju se ubrajaju Slunj i Vojni poligon Eugen Kvaternik Slunj, ima 1214 davatelja krvi. U 2019. godini prema broju davanja krvi na 100 stanovnika u Karlovačkoj županiji, slunjsko društvo Crvenog križa zauzelo je prvo mjestu po ostvarenim dozama krvi.

Uz kratko predavanje ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Slunj Mirjane Puškarić, sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik grada Slunja Jura Katić i predsjednica Gradskog društva CK Slunj Diana Cindrić, kojima se ovim putem zahvaljuju na sudjelovanju.

-Posebno zahvale upućujemo i svima darivaocima na njihovoj plemenitosti i humanosti, te svima koji se redovito odazivaju na akcije darivanja krvi te čestitamo njihov Dan davatelja krvi u Republici Hrvatskoj! Hvala Vam!, poručuje ravnateljica Mirjana Puškarić.

Izdvojeno


Reci što misliš!