ŽUPANIJA / SLUNJ

GRADSKO VIJEĆE

25 godina nakon rata u Slunju i dalje ima puno oštećenih zgrada, gradonačelnik Katić: Vodimo razgovore sa Središnjim uredom, pomaka za sada nema

25 godina nakon rata u Slunju i dalje ima puno oštećenih zgrada, gradonačelnik Katić: Vodimo razgovore sa Središnjim uredom, pomaka za sada nema
Slunj

Na područja grada Slunju postoji 26 zgrada oštećenih u ratu koje vape za obnovom.

Obnova zgrada oštećenih u Domovinskom ratu aktualna je tema u gradu Slunju i 25 godina od rata. 

Naime, na aktualcu sjednice gradskog vijeća, gradski vijećnik Goran Glavurtić (Živi zid)  pokrenuo je to pitanje osvrnuvši se na izvješće o radu gradonačelnika, u kojem gradonačelnik Jure Katić (HDZ) ističe kako u proteklom šestomjesečnom razdoblju održan je još jedan u nizu sastanaka s predstavnicima Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno stradavanje po pitanju obnove oštećenih zgrada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako ističe gradonačelnik Katić na slunjskom području postoji 26 zgrada oštećenih u ratu, od toga devet u dosta lošem stanju.

- Već gotovo šest godina aktivno vodimo razgovore sa Središnjim uredom vezano za obnovu oštećenih zgrada. Vjerujem da dogovor o obnovi ide u dobrom pravcu, no kada će zaista i doći do obnove, ne znam. Postoje indicije da bi Vlada trebala osigurati sredstva za obnovu oštećenih zgrada, među kojima bi trebale biti i tri zgrade sa slunjskog područja koje su u jako lošem stanju, kazao je gradonačelnik Katić.

No, da li će to toga i doći, gradonačelnik Katić slikovito je pojasnio da dok se skela na zgradi ne postavi i ne počne se raditi od toga nema ništa. Pritom se postavilo i pitanje da li postoji mogućnost da se obnova progura kroz intervencijski plan, na što je gradonačelnik Katić kazao da ne, obnova oštećenih zgrada ide preko Središnjeg državnog ureda.  

Izdvojeno


Reci što misliš!