ŽUPANIJA / SLUNJ

OBLJETNICA

Slunj obilježio tužnu obljetnicu, ministar Medved: Žilavost i domoljublje vratili su život na slunjsko područje

Slunj obilježio tužnu obljetnicu, ministar Medved: Žilavost i domoljublje vratili su život na slunjsko područje

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved sudjelovao je na 29.godišnjici pada grada Slunja te uputio zahvalu hrvatskim braniteljima i ratnim zapovjednicima.

Ovu su dani sjećanja, dani iskazivanja pijeteta prema žrtvama, dani kad iskazujemo zahvalu hrvatskim braniteljima na obranu i oslobađanje svoje domovine, kazao je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar branitelja Tomo Medved danas na obilježavanju 29. godišnjice progonstva slunjana i pada grada Slunju.

-Na današnji dan prije 29. godina neprijateljske snage nakon dugo vremena što su držale ovo područje u okruženju ušle su u grad Slunj te je gotovo 20 tisuća ljudi s ovog područja spas pronašlo u okolnoj Bosni i Hercegovini. Svi oni koji nisu stigli napustiti svoje domovi mučeni su i ubijeni na ovom području nakon ulaska neprijateljskih formacija, prisjetio se toga događaja potpredsjednik Tomo Medved te dodao:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-Upućujemo danas zahvalu ratnim zapovjednicima koji su i u tim okolnostima pomogli izvlačenju naroda, kao i našim prijateljima u BiH koji su prihvatili naš narod koji je došao prognan s ovog područja.

Žilavost, domoljublje i ljubav vratili su život u ovo područje, kazao je u nastavku potpredsjednik Vlade Tomo Medved, dodavši pritom kako smo svjedoci kvalitetnijem životu na slunjskom području, zahvaljujući upravo gradonačelniku Juri Katiću koji ulaže ogromnu energiju u razvoj ovog područja u suradnji s Karlovačkom županijom uz punu potporu Vlade RH, koja kroz čitav niz projekata podupire ravnopravan razvoj cjelokupnog područja Republike Hrvatske, a poglavito ona područja koja su bila spaljena i uništena u Domovinskom ratu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!