ŽUPANIJA / SLUNJ

NEKIMA SE NE SVIĐA

Pretjerana betonizacija kod Rastoka tema Gradskog vijeća, gradonačelnik Katić: S obzirom na stanje terena, bilo je nužno izraditi čvršću podlogu

Pretjerana betonizacija kod Rastoka tema Gradskog vijeća, gradonačelnik Katić: S obzirom na stanje terena, bilo je nužno izraditi čvršću podlogu

U gradu Slunju u tijeku su radovi na uređenju pješačke staze i mosta unutar projekta "Vodene tajne Slunja".

Na zadnjem ovogodišnjem aktualnom satu Gradskog vijeća Grada Slunja potegnulo se pitanje pretjerane betonizacije prilikom uređenja šetnice i mosta iznad Rastoka. Naime, tu temu otvorio je gradski vijećnik Goran Glavurtić (ŽIVI ZID), a kako kaže, to se pitaju i drugi građani, pa shodno tome postavlja pitanje imali li ovakvo uređenje staze smisla te prati li izrada ovog projekta studiju utjecaja na okoliš.

Gradonačelnik Jure Katić pojasnio je kako upravo sam teren zahtijevao čvršću podlogu te se zbog toga krenulo u betoniranje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kada se je krenulo u projektiranje pješačke staza, projektant nije znao kakav je teren na cijelom prostoru, tek kad se počelo raditi, uvidjelo se da bez takvog učvršćivanja nema smisla ni ulaziti u izgradnju. Stoga je upravo struka ukazala da se mora pristupiti betonaži, jer bi se inače kroz godinu sve urušilo, pojašnjava gradonačelnik Katić, naglašavajući pritom kako su dobivene sve dozvole i suglasnosti potrebne za izvođenje projekta.

- Kad se to uredi, sve će biti obloženo kamenom, pa će lijepo izgledati. Bit će to i sigurno i kvalitetno odrađeno i nadam se da će ta šetnica uskoro biti gotova, poručuje gradonačelnik Katić.  

 

Izdvojeno


Reci što misliš!