ŽUPANIJA / SLUNJ

SKRB O POTREBITIMA

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj vrlo je aktivno - 26 djelatnika brine o 170 korisnika, posjetila ga i županica

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj vrlo je aktivno - 26 djelatnika brine o 170 korisnika, posjetila ga i županica

Županica je istaknula vrijedan rad ovog Društva i njegove ravnateljice Mirjane Puškarić što se vidi kroz brojne aktivnosti, projekte i akcije u koje je Crveni križ Slunja uključen.

 

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin u pratnji gradonačelnika Slunja Jure Katića, posjetila je jučer Gradsko društvo Crvenog križa Slunja, njihov rekreativni kutak. 

Ondje je, u krugu svojih djelatnica, ravnateljica Društva Mirjana Puškarić upoznala goste s radom i projektima ove vrijedne udruge. Gradsko društvo Crvenog križa Slunj danas broji 26 zaposlenica koje brinu o 170 korisnika različitih oblika usluga i pomoći koje Društvo provodi. Društvo djeluje na području grada Slunja te općina Rakovica i Cetingrad, na ukupno 130 naseljenih mjesta. U svojim svakodnevnim aktivnostima provode programe Pomoć u kući i Zaželi - oživi žene u zajednici, zajedno s Centrom za socijalnu skrb Slunj, projekt "Rekreativni kutak za starije osobe - dodajmo život godinama", projekt Mobilnosti, a djeluju i kroz službu traženja kao i kroz prikupljanje donacija i distribuciju pomoći. Aktivan im je i Interventni tim za izvanredne situacije. Društvo je posebno ponosno na brojne uspješno provedene tečajeve prve pomoći i organizaciju i provedbu dobrovoljnog darivanja krvi s ukupno 475 darivatelja na svom području. Također je dobro razvijen volonterizam, pa je tako  2019. godine Društvo okupilo čak 93 volontera. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Županica je istaknula vrijedan rad ovog Društva i njegove ravnateljice Mirjane Puškarić što se vidi kroz brojne aktivnosti, projekte i akcije u koje je Crveni križ Slunja uključen. Zbog specifičnosti ovog prostora i dosta staračkih domaćinstava njihov je značaj još veći, a raduje činjenica da imaju i velik broj mlađih članova, što dovoljno govori o aktivnosti vodstva.

Nakon obilaska prostrora rekreativnog kutka GD Crvenog križa Slunj i razgovora s korisnicima i djelatnicima, županica i gradonačelnik obišli su i prostor Centra za socijalnu skrb u Slunju, koje zajedno s Crvenim križom provodi nekoliko akcija pomoći potrebitim. Ravnateljica Centra Predraga Stipić provela je goste kroz prostor i upoznala ih s aktivnostima i radom ove ustanove.

Izdvojeno


Reci što misliš!