ŽUPANIJA / SLUNJ

PREKID UREĐENJA RASTOKA

U Slunju obustavljen projekt na Rastokama, gradonačelnik Katić o izvođaču radova: Njihov posao je blamaža, i ono što je odrađeno loše je napravljeno

U Slunju obustavljen projekt na Rastokama, gradonačelnik Katić o izvođaču radova: Njihov posao je blamaža, i ono što je odrađeno loše je napravljeno

Kako će obustava radova na Rastokama utjecati na gradski proračun?, pitanje je koje je postavio gradski vijećnik Goran Glavurtić.

U gradu Slunju zapela realizacija europskog projekta na Rastokama. Naime, kako obavještavaju iz gradske uprave zbog nepoštivanja ugovornih obveza raskinut je ugovor s tvrtkom Apex-ing d.o.o., izvoditeljem radova na izgradnji novog mosta preko Korane i novoj šetnici, rekonstrukciji i uređenju mosta sv. Ivana, te uređenju postojeće šetnice u Rastokama.

- Uslijed raskida ugovora obustavljeni su svi radovi na mostovima i šetnici sve do okončanja novog postupka javne nabave za odabir izvoditelja radova, ističu u nastavku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, kakvo je stvarno stanje stvari pokušao je saznati gradski vijećnik Goran Glavurtić na zadnjoj sjednici gradskog vijeća, ističući kako javnost opravdano pita čija je odgovornost raskidanja ugovora s izvođačem radova te kako će to utjecati na proračun Grada. Gradonačelnik Jure Katić odmah na početku odbio je bilo kakve insinuacije da se radi o namjernom raskidu radova.

- Ne bi mi raskinuli ugovor da je bilo sve u redu. Žao mi je da je do toga došlo, projekt je trebao biti gotovo do 9 mjeseca 2020. godine.

U svom obrazloženju gradonačelnik Katić naveo je kako je izvođač olako shvatio svoje obveze i propisane rokove, kao i nabavu materijala za radove.

- Najveći problem predstavljala je drvena građa, hrastovu građa nije lako naći  na ovim prostorima, izvođač je obećavao da je sve riješeno međutim osobno sam se uvjerio u Petrinji gdje je nabavljao robu, da to nije tako. Grad više nije mogao odugovlačiti, ovaj dio posla čista je blamaža, slabo je određeno i ono što je napravljeno, poručuje gradonačelnik Katić dodajući pritom kako je zbog toga pokrenut i sudski  spor.

- Nadam se da nećemo imati velikih problema zbog toga, nešto će nas sigurno i koštati, no vjerujem da će nam produžiti vrijeme realizacije ovog projekta.

Inače, cijeli projekta je 85 postotno sufinanciran europskim novcem, a ostatak pokriven iz fonda za sufinanciranje projekata iz EU fondova.

- Do sad smo imali složenu dobru financijsku konstrukciju za realizaciju projekta, šta će biti u buduće, ne znam. Da li će se to u konačnici odraziti i na naš proračun, ne vjerujem puno, ali ne vjerujem i da neće, jer cijene koje su bile prije dogovorene, više neće biti iste. Nakon okončanja završnog obračuna s izvođačem i novog postupka javne nabave znat će se šta je na stvari, kazao je na kraju gradonačelnik Katić.

Izdvojeno


Reci što misliš!