ŽUPANIJA / SLUNJ

PODUZETNIŠTVO

Tvrtka Špelić u Slunju uz pomoć EU fondova izgradila postrojenje i zaposlila 20 ljudi, Furdek Hajdin: To je velika stvar za Slunj

Tvrtka Špelić u Slunju uz pomoć EU fondova izgradila postrojenje i zaposlila 20 ljudi, Furdek Hajdin: To je velika stvar za Slunj

Prema planu vlasnika Nikole Špelića u skoro vrijeme bi se putem solarnih panela proizvodila i električna energija uz kogeneracijsko postrojenje, za što je tvrtka izradila projekt i kandidirala ga

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin danas je, zajedno s gradonačelnikom Grada Slunja Jurom Katićem, posjetila tvrtku Špelić u Slunju. 

Tvrtka je osnovana 1997. godine kao Građevinski obrt od strane vlasnika Nikole Špelića. Građevinski obrt Špelić u kategoriji je malih poduzeća i zapošljava 72 djelatnika. Tvrtka uz pomoć EU fondova (7 milijuna kuna), kredita i vlastitim sredstvima krenula u investiciju vrijednu 26 milijuna kuna kojom je, 2018. godine, izgrađeno postrojenje za proizvodnju peleta, koje je i bilo cilj današnjeg posjeta. Peletara je započela radom na površini od 9 tisuća kvadratnih metara, zapošljava 20 djelatnika i osim proizvodnje peleta postrojenje služi i za energanu, iz koje se proizvodena energija koristi u sušari za sušenje peleta. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema planu vlasnika Nikole Špelića u skoro vrijeme bi se putem solarnih panela proizvodila i električna energija uz kogeneracijsko postrojenje, za što je tvrtka izradila projekt i kandidirala ga za financiranje putem dostupnih fondova. Nikola Špelić iskazao je svoju veliku zahvalu Gradu Slunju i Karlovačkoj županiji koji su tijekom realizacije projekta peletare pomagali investitoru u rješavanju administrativnih pitanja te tako ubrzali realizaciju investicije i omogućili njenu konačnu primjenu.

Kako je naglasio gradonačelnik Jure Katić, svaki je poduzetnik i investitor cijenjen na području Slunja, kojem trebaju upravo ovakvi projekti koji će zapošljavati i proizvoditi novu vrijednost.

Velika je stvar za Slunj zaposliti 20 ljudi i stoga investitoru treba odati veliko priznanje i podržati ga u daljnjim planovima, rekla je županica Martina Furdek Hajdin. Ovaj prostor Karlovačke županije kroz povijest je teško stradavao i zaslužuje razvoj i ulaganja. To je jedini način kako ovdje ljudima osigurati uvjete za život i spriječiti njihovo iseljavanje.

Izdvojeno


Reci što misliš!