ŽUPANIJA / SLUNJ

REGIONALIZACIJA

Upitan projekt Slovinje? Gradonačelnik Katić: Premijer Plenković dao nam je obećanje da će ovaj prostor bez obzira na regiju morati biti prioritet

Upitan projekt Slovinje? Gradonačelnik Katić: Premijer Plenković dao nam je obećanje da će ovaj prostor bez obzira na regiju morati biti prioritet
Slunj

Projekt Slovinje intervencijski je plan usmjeren prema stvaranju kvalitetnijih uvjeta za život na području grada Slunja te općina Rakovica, Cetingrad, Plaški, Saborsko, Vojnić i Krnjak, koji su i ekonomski i demografski daleko ispod državnog prosjeka.

Gradski vijećnik Goran Glavurtić (DP) na zadnjoj sjednici slunjskog Gradskog vijeća podijelio je podatak kako je Javna ustanova Regionalna agencija Karlovačke županije na nacionalnu razinu poslala 28 prijedloga projekata u vrijednosti 350 milijuna kuna samo za grad Slunj unutar projekta Intervencijskog plana, te je pritom upitao gradonačelnika kako napreduje priča o Slovinjskoj deklaraciji.

No, odgovor gradonačelnika Jure Katića potaknuo je sumnju u realizaciju iti jednog od pripremljenih projekata. Naime, kako je pojasnio gradonačelnik, ministrica Tramišak je drugog mišljenja kada su u pitanju intervencijski planovi i smatra da oni neće povući dobre rezultate jer se na taj način ne može povući sredstva iz Europske unije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ministrica zastupa mišljenja da se grupira više intervencijskih planova, da se oformi regija koja će kao takva osigurati EU sredstva. Ja sam je uvjeravao u suprotno, pošto sam bio na sastanku prezentacije intervencijskih planova gdje su bili predočeni rezultati iz drugih gradova, koji su izvanredni. Primjerice, Grad Benkovac sigurno ne bi povukao toliko sredstva da nije bilo intervencijskog plana, ističe gradonačelnik Katić, dodajući pritom kako nema ništa protiv toga da se oformiti panonska regija, ali Intervencijski plan Slovinje mora ići dalje.

- Smatram da smo već dosta otišli s razradom i pripremom Intervencijskog plana i nadali smo se da ćemo već ove godine povlačiti određena sredstva. Premijer Plenković dao nam je obećanje da će ovaj prostor bez obzira na regiju morati biti prioritet. No, stajalište ministrice Tramišak i dalje je isto. Vidjet ćemo kako će se situacija dalje razvijati, poručuje Katić.  

Izdvojeno


Reci što misliš!