ŽUPANIJA / SLUNJ

VOJNA VJEŽBA

Vojna vježba na poligonu kod Slunja: "Stabilnost" demonstriraju kopnena vojska, Ratno zrakoplovstvo, Vojna policija...

Vojna vježba na poligonu kod Slunja:
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

- Zbog epidemioloških mjera vojna vježba „Stabilnost“ se provodi na dvije lokacije.

Na vojnom poligonu kod Slunja danas će se održati vježba „Stabilnost 21/1“, u okviru niza vojnih vježbi povodom 30. obljetnice Hrvatske vojske pod nazivom „Hrvatski bedem 1991.-2021.“

Danas je Dan za medije prvog dijela vojne vježbe „Stabilnost 21/1“, koja se provodi u okviru „Hrvatskog bedema 1991.-2021.“, niza vojnih vježbi povodom 30. obljetnice Hrvatske vojske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zbog epidemioloških mjera vojna vježba „Stabilnost“ se provodi na dvije lokacije. Na prvom dijelu vježbe, na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” na Slunju, od 19. do 23. travnja provodi se ocjenjivanje snage 8. hrvatskog kontingenta za sudjelovanje u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (Enhanced Forward Presence – eFP) u Republici Poljskoj, dok će se drugi dio vježbe provesti od 26. do 30. travnja 2021. na vojnom poligonu „Gašinci“, izvijestio je MORH.

Nositelj vojne vježbe je Hrvatska kopnena vojska, a na vježbi će ukupno sudjelovati do 400 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva za potporu, Vojne policije i Zapovjedništva za kibernetički prostor. 

Izdvojeno


Reci što misliš!