ŽUPANIJA / SLUNJ

IMMEDIATE RESPONSE 21

FOTO GALERIJA Na vojnom poligonu u Slunju održana atraktivna vojna vježba: Hrvatski Migovi i Ameri u F-16 do nogu potukli nevidljive neprijatelje

FOTO GALERIJA  Na vojnom poligonu u Slunju održana atraktivna vojna vježba: Hrvatski Migovi i Ameri u F-16 do nogu potukli nevidljive neprijatelje

Vježbu su pratili politički i vojni dužnosnici, među njima predsjednik Zoran Milanović, ministar obrane Mario Banožić, čitav hrvatski vojni vrh, te predstavnici oružanih snaga SAD-a, Slovenije, Crne Gore, Kosova i Albanije.

Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik uspješno je odrađena vojna vježba "Immediate  Response 21" u kojoj je sudjelovalo više od 1500 pripadnika oružanih snaga Republike Hrvatske, SAD-a i Slovenije. 

U borbi sa zamišljenim protivnikom koristili su 700 vozila, razne raketne i topničke sustave, a bojno su djelovali i zrakoplovi MIG-21, F-16, te helikopteri Kiowa Warrior. Ne treba posebno naglašavati tko je odnio pobjedu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Slunjska prezentacija dio je šire međunarodne vježbe u kojoj pod vodstvom Američkog zapovjedništva kopnenih snaga za Europu i Afriku sudjeluje 9.000 vojnika te se provodi u devet europskih zemalja tijekom svibnja i lipnja, a čitava priča dio je ogromne vježbe "Defender Europe" koja uključuje čak 28.000 vojnika iz 26 europskih država.

Vježbu su pratili politički i vojni dužnosnici, među njima predsjednik Zoran Milanović, ministar obrane Mario Banožić, čitav hrvatski vojni vrh, te predstavnici oružanih snaga SAD-a, Slovenije, Crne Gore, Kosova i Albanije. Složili su se da je vježba izvrsno izvedena.

Pogledajte FOTO GALERIJU... 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!