ŽUPANIJA / SLUNJ

NOVI SAZIV

U Slunju konstituirano Gradsko vijeće, HDZ tu nema problema s većinom - nova gradonačelnica uvjerena da će biti konstruktivni

U Slunju konstituirano Gradsko vijeće, HDZ tu nema problema s većinom - nova gradonačelnica uvjerena da će biti konstruktivni

Na održanim lokalnim izborima, u Slunju je premoćnu većinu osigurao HDZ, predvođen dosadašnjim gradonačelnikom Katićem, te novoizabranom gradonačelnicom Mirjanom Puškarić.

Grad Slunj dobio je novi sastav Gradskog vijeća. Naime, nakon održanih lokalnih izbora u svibnju, na kojima je pobjedu odnio HDZ predvođen bivšim gradonačelnikom Jurom Katićem, te novoizabranom gradonačelnicom Mirjanom Puškarić, održana je svečana konstituirajuća sjednica.

Od ukupno 13 članova Gradskog vijeća, HDZ-u pripada osam mandata, SDP- u četiri, te jedan Domovinskom pokretu. Dodajmo tome, kako je na izborima sudjelovao i HNS, no s osvojenim tek 95 glasova nije uspio prijeći izborni prag. Na dužnost predsjednika Gradskog vijeća gotovo jednoglasno izabran je dosadašnji dugogodišnji gradonačelnik Jure Katić, a za potpredsjednika Hrvoje Paulić (SDP). 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novi predsjednik Katić obratio se novoizabranim vijećnicima, uputivši im čestitku na osvojenom mandatu, koji su ostvarili, kako dodaje, upravo zahvaljujući povjerenju građana. Čestitkama vijećnicima pridružila se i novoizabrana gradonačelnica Mirjana Pušakrić.

- Čestitam svima koji su postali članovi novog saziva Gradskog vijeća, ujedno, nadam se  jednom konstruktivnom i dobrom radu, i donošenju odluka na dobrobit naših građana. Prva konstituirajuća sjednica ukazala je da idemo u tom smjeru, dodala je.

Ponovimo, kako je gradonačelnica Puškarić izabrana već u prvom krugu, s osvojenim 1 283 glasa, odnosno s potporom od 68 posto birača koji su pristupili glasovanju, i tako iza sebe ostavila kandidata grupe birača Nenada Katića s osvojenim 368 glasova te Željka Lustiga kandidata Domovinskog pokreta s osvojenim 182 glasa.

Izdvojeno


Reci što misliš!