ŽUPANIJA / SLUNJ

OBNOVA PROMETNICE

Grad Slunj u pripremama za 100 milijuna kuna vrijednu investiciju Hrvatskih cesta: Očekujemo postupak javne nabave sljedeće godine

Grad Slunj u pripremama za 100 milijuna kuna vrijednu investiciju Hrvatskih cesta: Očekujemo postupak javne nabave sljedeće godine

Projektom će se rekonstruirati državna cesta DC1 u središnjem dijelu Slunja, točnije od Taborišta pa do "treće trake", ukupne duljine osam kilometara.

Rekonstrukcija državne ceste trebala bi se dogodili i na slunjskom području. Naime, prošlog tjedna održan je koordinacijski sastanak Hrvatskih cesta s gradonačelnicom grada Slunja Mirjanom Puškarić, na kojem je ujedno prezentirana dinamika pripreme projekta, kao i njezina buduća realizacija.

Kako nam kažu u Gradu Slunju, projektom će se rekonstruirati državna cesta DC1 u središnjem dijelu Slunja, točnije od Taborišta pa do "treće trake", odnosno od 27 do 35 km dionice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Projekt, osim rekonstrukcije prometnog dijela uključuje i rekonstrukciju i izgradnju nogostupa, dijela odvodnje te javne rasvjete. Radi se o izuzetno složenom i zahtjevnom projektu koji provode Hrvatske ceste u suradnji s Gradom, a investicija se procjenjuje na 100 milijuna kuna, pojašnjavaju u nastavku.

Projekt rekonstrukcije trenutno je u fazi ishođenja lokacijske dozvole, nakon čega slijedi izrada glavnog projekta, te podnošenje zahtjeva za ishođenje građevinske dozvole.

- Očekujemo u sljedećoj godini građevinsku dozvolu, a potom i pokretanje postupka javne nabave velike vrijednosti, rekli su u Gradu za KAportal. 

Izdvojeno


Reci što misliš!