ŽUPANIJA / SLUNJ

kako to?

Projekt Rastoke kreće dalje, Grad proveo novi postupak izbora izvođača - firma domaća, a cijena malo skočila

Projekt Rastoke kreće dalje, Grad proveo novi postupak izbora izvođača - firma domaća, a cijena malo skočila

Zbog neispunjavanja ugovornih obveza Grad je raskinuo ugovor u ožujku s izvoditeljem radova, kada je ujedno i realizacija cijelog projekta stala.

Gradonačelnica Mirjana Puškarić na zadnjoj sjednici gradskog vijeća najavila je kako projekt Rastoke kreće dalje. Naime, nakon što je u ožujku Grad raskinuo ugovor s izvođačem radova tvrtkom Apex-ing d.o.o. zbog nepoštivanja ugovornih obveza, pokrenut je novi postupak javne nabave i odabran novi izvođač radova.

Kako je gradonačelnica Puškarić pojasnila, radovi na projektu su razdvojeni kako bi čim prije bili okončani, tako da prvi dio obuhvaća radove na izgradnji mosta sv. Ivana, koje izvodi tvrtka Špelić d.o.o., dok drugi dio odnosi se na izgradnju novog mosta i šetnice.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, odugovlačenje radova u prvoj fazi projekta, koštat će. Koliko točno, gradonačelnica nije znala reći, no povećanje cijene građevinskih radova i materijala svakako će utjecati konačnu vrijednost projekta. Nakon okončanja javnog savjetovanja vezano za nadzor radova, koji se očekuje ovih dana, slijedi i potpisivanje ugovora, a time i početak radova.

- Ako sve krene u ovim zadanim rokovima, procjenjujemo da bi radovi trebali bit završeni u idućoj godini, odnosno u rokovima trajanja samog projekta – kazala je gradonačelnica Puškarić.

Izdvojeno


Reci što misliš!