ŽUPANIJA / SLUNJ

NEMA MJESTA ZA SVE

Gradonačelnica Slunja najavila proširenje kapaciteta Dječjeg vrtića - trenutno su sve skupine prekapacitirane, za devetero djece nema mjesta

Gradonačelnica Slunja najavila proširenje kapaciteta Dječjeg vrtića - trenutno su sve skupine prekapacitirane, za devetero djece nema mjesta

U Gradu Slunju vjeruju da će otvaranje dječjeg vrtića u Cetingradu također utjecati na rasterećenje kvote djece u slunjskom vrtiću.

U slunjskom Dječjem vrtiću mjesta za sve nema, no to bi se trebalo promijeniti. Naime, kako je gradonačelnica Mirjana Puškarić na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća najavila Grad ima spremnu dokumentaciju za proširenje vrtića i prijavu na mjeru 7.4.1. Ruralnog razvoja, čime bi se prostorni kapaciteti vrtića povećali za prihvat 50 do 60 djece.

U tekućoj pedagoškoj godini upisan je maksimalan broj djece, njih 47, dok je na listi čekanja ostalo devetero djece, od toga dvoje iz Cetingrada. Točnije, prema riječima gradonačelnice nisu upisana djeca, koja bi tek u 2022. godini napunila godinu dana, što ujedno ni ne dozvoljava pravilnik vrtića. Ravnateljica Dječjeg vrtića Gordana Kovačević pritom je dodala kako su sve skupine prekapacitirane, s ciljem da se što veći broj djece upiše.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ukoliko se tijekom pedagoške godine bilo koje dijete ispiše, na njegovo mjesto će se upisati novo dijete. To je nažalost sve što u ovom trenutku možemo učiniti – dodala je ravnateljica.

Ograničenim kapacitetima ove godine kumovao je i manji odljev vrtičke djece u školu, njih samo 17. Kako od jeseni i dječji vrtić Cetingrad započinje s radom, gradonačelnica Puškarić vjeruje da će i to pridonijeti rasterećenju kvote djece u slunjskom vrtiću, kao i u konačnici projekt proširenja vrtića.

Izdvojeno


Reci što misliš!