ŽUPANIJA / SLUNJ

DANI GRADA SLUNJA 2021

U Slunju svečano povodom obilježavanja obljetnice Oluje i Dana Grada

U Slunju svečano povodom obilježavanja obljetnice Oluje i Dana Grada

Program obilježavanja trajat će četiri dana.

U gradu Slunju ovih dana bit će svečano, a osim sjećanja na Oluju i Domovinski rat, Slunjani obilježavaju i Dan svoga grada. Program obilježavanja trajat će četiri dana. Sve započinje u četvrtak, 5.kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja, kada će u jutarnjim satima krenuti povorka „Putevima Oluje 95“, od Kamenice do Slunja. U 14 sati predviđeno je polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u gradskom parku, gdje će se ujedeno održati izložba fotografija „Oluja 95“. U večernjim satima održat će se manifestacija „Sportski ujedinjeni u zdravlju“ na gradskom igralištu, a kasnije i nastup glazbene grupe „Krivi dur“ na trgu Zrinskih i Frankopana.

U petak, 6. kolovoza, na Dan Grada Slunja, obilježavanje će započeti u 11 sati Svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva Slunj, u 12 i 30 sati i svečanom sjednicom Gradskog vijeća u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Slunju. U popodnevnim satima održat će se turnir u kuglanju u kuglani Šanac, u 18 sati i tradicionalna Brđanijada, a na kraju dana i svirka glazbene grupe Oaza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program obilježavanja Dana grada Slunja 2021, za vikend donosi niz aktivnosti na otvorenom. U subotu, 7. kolovoza, posjetitelji će moći uživati u večeri poezije „Zvijezde pod zvijezdama“, a u nedjelju, 8. kolovoz, održat će se ribički kup „Dragutin Jurašin“. Dio programa održat će se i na novo uređenom Turističko informativnom centru Rastoke, među kojima se očekuje i nastup KUD-ova.

Izdvojeno


Reci što misliš!