ŽUPANIJA / SLUNJ

NOVE TEHNOLOGIJE

Grad Slunj u pripremi projekta Razvojnog centra - budućeg središta informacijske tehnologije i umjetne inteligencije - za početak provjerili kako to rade u Gradu Lipiku

Grad Slunj u pripremi projekta Razvojnog centra - budućeg središta informacijske tehnologije i umjetne inteligencije - za početak provjerili kako to rade u Gradu Lipiku

Kroz projekt Vodene tajne Slunja, Grad je proveo ugradnju optičke mreže u središnjem dijelu Slunja i Rastoka, čime je otvorena mogućnost za razvoj ostalih sadržaja koji se baziraju na internet tehnologiji.

Gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić sa suradnicima boravila je u radnom posjetu Gradu Lipiku, točnije, Lipičkoj razvojnoj agenciji LIRA. Kako pronose iz gradske uprave, cilj im je prikupljanja iskustva u razvoju projekata baziranih na informacijskoj tehnologiji i umjetnoj inteligenciji, kao i razmjeni iskustava u razvoju svih ostalih projekata bitnih za unapređenje kvalitete života i stvaranja preduvjeta za gospodarski razvoj.

Naime, od nedavno je Lipik postao vrlo prepoznatljivo središte za razvoj umjetne inteligencije koja predstavlja jednu od najperspektivnijih grana gospodarskog razvoja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Budući Grad Slunj trenutno provodi projekt izrade studijske i projektne dokumentacije za budući Razvojni centar Slunj, cilj nam je prikupiti što više iskustava, pozitivnih primjera kako bismo naš budući Centar najučinkovitije iskoristili kao podršku gospodarskom razvoju Grada Slunja. Uz to, kroz projekt Vodene tajne Slunja, proveli smo i ugradnju optičke mreže u središnjem dijelu Slunja i Rastoka te omogućili vrlo brzi, besplatni pristup internetu i otvorili mogućnost za razvoj ostalih sadržaja koji se baziraju na internet tehnologiji, poručuju iz Grada.

Osim upoznavanja s provedbom projekta razvoja umjetne inteligencije, predstavnici Grada Slunja upoznali su i rad jednog od Poduzetničkih inkubatora, koji predstavlja nezaobilaznu kariku u održivom razvoju gospodarstva pogotovo u smislu razvoja poduzetnika početnika, omogućavajući upravo prostora i opreme za postojeće poduzetnike, po povoljnim uvjetima.

Izdvojeno


Reci što misliš!