ŽUPANIJA / SLUNJ

VOJNA VJEŽBA

FOTO GALERIJA Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik kod Slunja održan završni prikaz vojne vježbe "Udar 2021"

FOTO GALERIJA Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik kod Slunja održan završni prikaz vojne vježbe

Predsjednik Milanović istaknuo je kako Hrvatska vojska danas raspolaže sredstvima koje hrvatski vojnici prije 30 godina nisu imali, brani hrvatski suverenitet i teritorijalnu cjelovitost.

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju danas je održan završni prikaz vojne vježbe "Udar 21" uz prisustvo ministra obrane Maria Banožića, predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Zorana Milanovića, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga admirala Roberta Hranja, generala i vojnih zapovjednika.

Ministar Banožić je rekao kako vježbe pokazuju motiviranost, sposobnost i spremnost Hrvatske vojske za odgovore na različite izazove. Pokazuju ocjenu Hrvatske vojske i ocjenu onih koji vode sustav obrane i sustav opremanja Hrvatske vojske. "Hrvatska vojska pomiče granice svojih sposobnosti! Vjerujem kako ste i tijekom provođenja ove vježbe, iskoristili prigodu za usklađivanje u postupanju, u iznalaženju najboljih praksi djelovanja, kako bi i sutra, u provođenju zadaća bili još uspješniji, brži i uvjerljiviji!", istaknuo je ministar Banožić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministar je naglasio kako se u suradnji s Glavnim stožerom izrađuje novi Dugoročni plan razvoja u kojem će biti navedena oprema za modernizaciju i opremanje vojnika kako bi u vježbama, mirovnim operacijama i misijama hrvatski vojnici bili još bolji.

Fotografije MORH/M. Čobanović i F. Klen

„Pred nama je najveće ulaganje, nabava višenamjenskoga borbenog aviona za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, no to ne znači da će ostale grane biti zapostavljene“, kazao je ministar.

Predsjednik Milanović istaknuo je kako Hrvatska vojska danas raspolaže sredstvima koje hrvatski vojnici prije 30 godina nisu imali, brani hrvatski suverenitet i teritorijalnu cjelovitost.

Admiral Hranj čestitao je pripadnicima Hrvatske vojske na uspješno izvedenoj vježbi. „Ovo je važna aktivnost jer se radi o potvrdi spremnosti deklariranih snaga Hrvatske vojske koji sudjeluju u zadaćama NATO-a, zadaćama potpore miru i suočavanja s krizama“, rekao je admiral te naglasio kako su hrvatski vojnici pokazali da su visoko motivirani, profesionalni, dobro pripremljeni i organizirani. 

Vojna vježba „UDAR 21“ provodi se od 11. do 22. listopada 2021. na vojnim poligonima “Eugen Kvaternik” u Slunju i „Gašinci“ u Gašincima te u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji, s ciljem ocjenjivanja deklariranih snaga za sudjelovanje u misijama, operacijama i inicijativama Saveza prema preuzetim ciljevima sposobnosti.

Izdvojeno


Reci što misliš!