ŽUPANIJA / SLUNJ

NAKON DUGO VREMENA

Slunjani dobili kino! Već sljedećeg tjedna kreću i 3D projekcije - sredstva za opremanje osigurao Grad i Ministarstvo kulture

Slunjani dobili kino! Već sljedećeg tjedna kreću i 3D projekcije - sredstva za opremanje osigurao Grad i Ministarstvo kulture

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera građani su imali priliku pogledati dva filma „Ništa od Božića ove godine“ i „Jahač zmaja“, koji je ujedno zbog velikog interesa najmlađih prikazan u dva termina.

Kako je i najavila gradonačelnica grada Slunja Mirjana Puškarić na prošloj sjednici Gradskog vijeća, ovog vikenda s radnom je započelo kino u sklopu tamošnjeg Pučkog otvorenog učilišta. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera građani su imali priliku pogledati dva filma „Ništa od Božića ove godine“ i „Jahač zmaja“, koji je ujedno zbog velikog interesa najmlađih prikazan u dva termina.  

Iz Grada Slunja već najavljuju i sljedeće projekcije, pa i onih u 3D formatu, koje su planirane u tjednu poslije Božića. Ulaznice za filmove bit će moguće kupiti preko sustava Kino.hr ili osobno, u Pučkom otvorenom učilištu Slunj jedan sat prije prikazivanja filma.  

- Otvorenjem kina obilježen je završetak jednog dijela radova na modernizaciji i opremanju kinodvorane. Prije dvije godine Pučko otvoreno učilište Slunj je uz sufinanciranje Grada u iznosu od 150 tisuća kuna i Ministarstva kulture i medija s 300 tisuća kuna krenulo u nabavu najmodernije digitalne kinoprikazivačke opreme koja podržava prikazivanje filmova u 3D formatu. Paralelno s kupnjom opreme Grad je sufinancirao i uređenje kinodvorane i kinoprikazivačke kabine, te provedbu elektroinstalacijskih radova. U budućnosti se još planira postavljanje novih, multifunkcionalnih sjedala koja bi omogućila da se dvorana koristi i u svrhe održavanja raznih edukacija, poručuju iz Grada Slunja.  

Izdvojeno


Reci što misliš!