ŽUPANIJA / SLUNJ

OKOSNICA VLASTI

Demografija visoko na listi prioriteta slunjske vlasti! Gradonačelnica Puškarić za KAportal predstavila aktualne socijalne mjere, najavila i veliki kapitalni projekt

Demografija visoko na listi prioriteta slunjske vlasti! Gradonačelnica Puškarić za KAportal predstavila aktualne socijalne mjere, najavila i veliki kapitalni projekt
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Gradonačelnica Mirjana Puškarić ističe kako Grad iz godine u godinu povećava proračunska sredstva za djecu i obitelji.

Pitanje demografije jedna je od ključnih okosnica lokalne vlasti i u gradu Slunju. Kako je u razgovoru za KAportal naglasila gradonačelnica Mirjana Puškarić, iz godine u godinu godine Grad povećava proračunska sredstva, pa je tako prema građanima usmjereno niz socijalnih mjera. 

Kako dodaje, samo za novorođenčad u proračunu je osigurano 100 tisuća kuna, a pojedinačna naknada isplaćuje se u iznosu od 2 tisuće kune za prvo, 3 tisuće kuna za drugo, 5 tisuće kuna za treće dijete, a za svako daljnje dodatnih 2 tisuće kuna.   

- Uz to mladim obiteljima su na raspolaganju potpore za djecu vrtićke dobi, od subvencioniranog smještaja za svu djecu u visini od 70 posto ekonomske cijene, što na godišnjoj razini iznosi 2,5 milijuna kuna, a isto tako omogućili smo besplatan smještaj za treće i svako daljnje dijete iz obitelji za što se izdvaja okvirno 140 tisuća kuna, ističe Puškarić.   

U narednom razdoblju, gradonačelnica najavljuje i proširenje dodatnih smještajnih kapaciteta vrtića, i to za rad novih grupa, kao i za uređenje i poboljšanje već postojećih smještanih i ostalih prostorija. 

- Riječ je o projektu "Rekonstrukcije, dogradnje i dodatnog opremanja Dječjeg vrtića Slunj", za što je osigurano dva milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, kazala je gradonačelnica. 

Uz to, za unapređenje standarda rada vrtića, Grad je dobio zeleno svijetlo za projekt  podrške razvoju predškolskog odgoja u iznosu 220 tisuća kuna, osiguranih iz fonda Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.  

 

Izdvojeno


Reci što misliš!