ŽUPANIJA / SLUNJ

OBNOVA OD POTRESA

I na slunjskom području obnova od potresa ide puževim koracima! Gradonačelnica Puškarić: Grad će aktivno sudjelovati u procesu sve dok se ne obnove svi oštećeni objekti

I na slunjskom području obnova od potresa ide puževim koracima! Gradonačelnica Puškarić: Grad će aktivno sudjelovati u procesu sve dok se ne obnove svi oštećeni objekti
KAportal/PIXSELL

Prijavljena su oštećenja na 142 objekta, a prva procijenjena vrijednost štete iznosi 3,6 milijuna kuna.

I u gradu Slunju, nakon više od godinu dana od petrinjskog potresa koji je prouzročio značajnu štetu i na ovom području, jedna od glavnih tema je i obnova oštećenih zgrada. Gradonačelnica Mirjana Puškarić u razgovoru za KAportal potvrdila je kako Grad aktivno sudjelovao na organizaciji prijava i utvrđivanja šteta. Prijavljena su oštećenja na 142 objekta, od toga 126 obiteljskih kuća i stanova, te 16 objekata javne namjene i kulturne baštine. 

-Tri objekata dobila su žutu naljepnicu, jedan crvenu i 138 zelenu. Tijekom postupka obrade zahtjeva za nekonstrukcijsku obnovu utvrđeno je da još 28 objekata koji su imali zelenu naljepnicu, ima veća oštećenja, i dobili su žutu naljepnicu, što znači da će se za te objekte raditi novi elaborati obnove i oštećeni podnose zahtjeve za konstrukcijsku obnovu, čiji je postupak u tijeku, pojašnjavaju iz slunjske gradske uprave.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do sada je provedena nekonstrukcijska obnova za 12 objekata, za još jedan objekt u tijeku je nekonstrukcijska obnova, s time da obnovu ne provode vlasnici već Središnji državni ured za obnovu, putem odabranih izvođača radova. Iz grada Slunja potvrđuju nam da je procijenjena vrijednost štete 3,6 milijuna kuna, s tima da se radi o prvoj procjeni štete, te će se točni podaci znati kad se izrade elaborati.   

Gradonačelnica Mirjana Puškarić dodala je kako poslovi oko obnove i podrška ljudima kojima su oštećene kuće u potresu, Grad će nastaviti i u narednom razdoblju, sve dok se ne obnove svi objekti oštećeni u potresu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!