ŽUPANIJA / SLUNJ

VIJEĆNICI U KLUPAMA

Gradsko vijeće Slunja! Oporbu zanimalo zašto Slunj stoji dok Rakovica gradi, doznali smo i kad će biti završen most sv. Ivana

Gradsko vijeće Slunja! Oporbu zanimalo zašto Slunj stoji dok Rakovica gradi, doznali smo i kad će biti završen most sv. Ivana

Vijećnika Željka Lustiga (DP) postavio je pitanje što je s poslovnim centrom u gradu Slunju, te hoće li se krenuti s njim u realizaciju ili ne?

Prva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća grada Slunja održana je u zadnjem danu mjeseca siječnja, i to u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta pod već dobro uhodanim epidemiološkim mjerama. Na aktualnom satu za pitanja bili su otvoreni oporbeni gradski vijećnici iz redova Domovinskog pokreta i SDP-a. 

Vijećnik Željko Lustig (DP) postavio je pitanje što je s poslovnim centrom u gradu Slunju, te hoće li se krenuti s njim u realizaciju ili ne? 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Imam informaciju da će Rakovica dobit još jedan industrijski centar. Što mi radimo po tom pitanju? Pa ljudi će nam otići raditi tamo. Pohvala Rakovici, napravili su dobar posao, a mi samo stojimo, kazao je Lustig.  

Gradonačelnica Mirjana Puškarić pojasnila je kako Grad ima planove za razvojni centar, za koji se ujedno radi idejno rješenje. 

- U Rakovici je riječ o privatnim investitorom koji dolazi na određeno područje. Ne možemo mi utjecati na investitore koji su zainteresirani da ulažu na području Rakovice, i mi bi da takav interes postoji na području grada. Što se tiče grada Slunja, nikad nismo odbili niti jednog investitora, i oni investitori koji dolaze u Grad, pružamo im podršku, i u suradnji s Karlovačkom županijom tehnički odrađujemo, pojasnila je gradonačelnica.  

Na to se nadovezao Lustig. 

- Ali ne moramo mi samo čekati, prijeđimo mi na inicijativu, pozovimo investitora. Ako trebate, recite, pozvat ću ga ja, kazao je.  

Gradonačelnica Puškarić je odgovorila: 

- Evo ja bi voljela ako imate privatnih investitora slobodno ih pošaljete mi ćemo sigurno istog trenutka organizirati sastanak, ne samo za takvog kakvog vi imate već i za sve one investitore i investicije naša vrata su otvorena. Nije situacija takva da u naš Grad ne dolaze investitori, već se prije postavlja pitanje koliko je ozbiljna njihova namjera. Voljela bi da što češće zapnemo za oko investitora i to ulogu igra i broj stanovnika, broj noćenja i tržišna isplativost i platežna moć stanovništva.  

Gradski vijećnik Marko Skukan (SDP) postavio je pitanje izgradnje nogostup uz cestu D1 od ulaza u Rastoke prema bivšem restoranu Slap.  

- U kojoj je fazi projektna dokumentacija, planiraju li se radovi? Naime, na tom potezu porastao je broj privatnih smještaja, s tim projektom podigli mi sigurnost mještana i pješaka, ali i turista koji bi mogli prošetati od smještaja do Rastoka, kazao je.  

Gradonačelnica Puškarić pojasnila je kako je nogostup dio projekta rekonstrukcije D1, te u ovom trenutku je lokacijska dozvola već završena, radi se na projektiranju i na rješavanju imovinsko pravnih odnosa vjerojatno tijekom ove godine.  

- Nogostup bi išao desnom stranom od restorana s pogledom u kanjon Korane, i protezao bi se do zadnjih kuća. Sama realizacija tog projekta prema prvim procjenama su da bi to bilo krajem sljedeće ili u 2024. godine kad sva dokumentacija bude gotova. To je velik i vrlo izdašan projekt i ponosni smo što svi zajedno sudjelujemo u njemu, dodala je gradonačelnica. 

Vijećnika Skukana zanimalo je i gdje se zapelo s izgradnjom mosta sv. Ivana.  

Gradonačelnica Puškarić kazala je kako je most sv. Ivana na tehničkom pregledu. 

- Radovi će u principu biti završeni službeno u petak i nadamo se da će tako i biti. Paralelno s tim radimo i uređenje vodotoka, planira se i u ovoj godini izmuljenje i sanacija same padine i suhozida. Tako da će cijeli obuhvat oko mosta biti saniran za neko dulje razdoblje, poručila je gradonačelnica.  

Izdvojeno


Reci što misliš!