ŽUPANIJA / SLUNJ

SVI U KINO!

U opremanje kino dvorane u Slunju uloženo 1,1 milijuna kuna, polovica iznosa došla iz Ministarstva kulture, iz Grada poručuju kako se investicija itekako isplatila

U opremanje kino dvorane u Slunju uloženo 1,1 milijuna kuna, polovica iznosa došla iz Ministarstva kulture, iz Grada poručuju kako se investicija itekako isplatila

Uskoro kreće u provedbu i program “Idemo mi u kino svi”, kojim će se stanovnicima koji žive udaljeni od centra grada i nemaju prijevoz, omogućiti dolazak na kino predstave.

Iz Grada Slunju obavještavaju kako je ovih dana potpisan novi ugovor za investicijski program, odnosno opremanje kinoprikazivačke dvorane u Slunju. Naime, još krajem prošle godine u Slunju je otvorena nova digitalizirana dvorana, u kojoj je ugrađena nova oprema koja može pratiti prikazivanje filmova prema najnovijim trendovima.  

U to je uloženo 450 tisuća kuna, od kojih je 300 tisuća osigurano iz Ministarstva kulture i medija, a ostatak iz gradskog proračuna. Kako poručuju iz gradske uprave, uložena su i dodatna sredstva u građevinske i elektroinstalacijske radove, za što je izdvojeno dodatnih 300 tisuća kuna.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Osim navedenog, upravo smo ostvarili i dodatna sredstva iz Ministarstva kulture i medija u iznosu 390 tisuća kuna za nove sjedalice i podove, čime bi dvorana postala polivalentna te bi služila za konferencije, seminare, programe prekvalifikacija i usavršavanja. Ovih dana u Uredu gradonačelnice Mirjane Puškarić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slunj Goranka Kampić potpisala ugovor, kojim će naša kino dvorana zasjati u novom modernom i funkcionalnijem obliku, poručuju iz gradske uprave.  

Iz Grada napominju kako je Ministarstvo kulture i medija odobrilo sredstva u iznosu od 26.583,37 kuna za program koji potiče razvoj publike u kulturi pod nazivom “Idemo mi u kino svi”, kojim će se stanovnicima koji žive udaljeni od centra grada i nemaju prijevoz, omogućiti dolazak na kino predstave.  

- Pokazalo se da je sveukupna investicija itekako bila potrebna, danas brojimo veliki broj posjetitelja na projekcijama, koje idu svaki vikend, a i češće, po potrebi, mišljenja su u Gradu Slunju.  

Izdvojeno


Reci što misliš!