ŽUPANIJA / SLUNJ

FINANCIRALA EU

Sustav odvojenog prikupljanja otpada u gradu Slunju podignut na višu razinu - nabavljena nova komunalna vozila vrijednosti 3 milijuna kuna

Sustav odvojenog prikupljanja otpada u gradu Slunju podignut na višu razinu - nabavljena nova komunalna vozila vrijednosti 3 milijuna kuna

Projekt nabavke ovih vozila u visini od 60 posto sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Osim edukativnih radionica za građane o pravilnom odvajanju otpada u kućanstvu, gradsko komunalno društvu Lipa d.o.o. iz Slunja osiguralo je i opremu za njezino odvojeno prikupljanje. 

Kako su obavijestili iz slunjske gradske uprave, tvrtka je bogatija za dva nova komunalna vozila. Riječ je o teretnom vozilu zapremnine spremnika 10 m³ s nadogradnjom vrijednosti 1.468.750,00 kuna i teretnim vozilom s teleskopskim podizačem s dizalicom vrijednosti 1.543.750,00 kuna. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Projekt nabavke ovih vozila u visini od 60 posto sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda, i to u iznosu od 1,5 milijuna kuna. Preostali iznos za komunalno vozilo zapremnine spremnika 10 m³ s nadogradnjom osigurala je sama tvrtka iz vlastitih sredstva (435 tisuća kuna), a za komunalno vozilo s teleskopskim podizačem s dizalicom Grad Slunj (495 tisuća kuna), pojašnjavaju iz Grada. 

Preuzimanju vozila prisustvovali su predstavnici LIPE i tvrtke Gradatin d.o.o., od koje su vozila nabavljena te gradonačelnica grada Slunja Mirjana Puškarić. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!