ŽUPANIJA / SLUNJ

VODENE TAJNE SLUNJA

Slunjani jedva dočekali! Nova šetnica i most u Rastokama i službeno dobili zeleno svjetlo - ispunjeni svi uvjeti za izdavanje uporabne dozvole

Slunjani jedva dočekali! Nova šetnica i most u Rastokama i službeno dobili zeleno svjetlo - ispunjeni svi uvjeti za izdavanje uporabne dozvole

Dio je EU projekta Vodene tajne Slunja, koji je gradskoj upravi zadao podosta glavobolje.

Novi most i šetnica u Rastokama prošli su tehnički pregled, te su ispunjeni uvjeti za izdavanje uporabne dozvole, izvijestili su to iz slunjske gradske uprave, te kako dodaju time je most i službeno otvoreni za pješački promet, čime se posjetiteljima otvara mogućnost kružnog obilaska Rastoka. 

Dio je to europskog projekta Vodene tajne Slunja, koji obuhvaća i gradnju i opremanje Info centar u Rastokama te stavljanje u funkciju Istraživačke stanice Javne ustanove Natura Viva. Ujedno, projekt je to koji je zadao podosta glavobolje gradskoj upravi.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, ponovimo kako je Grad bio primoran raskinuti ugovora s prijašnjim izvoditeljem radova unutar provedbenog razdoblja, i to zbog nepoštivanja rokova. Novost u nastavku projekta bilo je i odvajanje radova, kako bi isti bili čim prije završeni te kako ne bi došlo do probijanja zadanih rokova. Kako je u razgovoru za KAportal kazala gradonačelnica Mirjana Puškarić, razdoblje provedbe produženo do 30. rujna 2022. godine. 

Prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava, ukupna vrijednost projekta iznosi 23.082.628,64 kuna, a prihvatljivi troškovi (iznos financiran iz EU sredstava) iznose 22.480.126,59 kuna (85% prihvatljivih troškova). 

Udio Grada i partnera, Javne ustanove Natura viva, sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. To u konačnici znači da je cijeli projekt u potpunosti financiran vanjskim izvorom.    

Iz Grada procjenjuju da ukupna vrijednost projekta neće značajno premašiti prvotno ugovorenu, ali je moguće da dio sredstava bude proglašen neprihvatljivim troškovima, u kojem slučaju ta sredstava mora osigurati nositelj aktivnosti, odnosno Grad ili partneri.   

Izdvojeno


Reci što misliš!