ŽUPANIJA / SLUNJ

U DUŽINI OD 8 KM

Rekonstrukcija državne ceste D1 kroz Slunj! Do kraja godine gotov tek glavni projekt, na Gradu rješavanje pitanja javne rasvjete i odvodnje

Rekonstrukcija državne ceste D1 kroz Slunj! Do kraja godine gotov tek glavni projekt, na Gradu rješavanje pitanja javne rasvjete i odvodnje
Grad Slunj

Uz rekonstruirani kolnik, projektom se planira izgradnja nogostupa, javne rasvjete, dijela sustava odvodnje i drugih aktivnosti s kojima će se unaprijediti kvaliteta i sigurnost prometa državnom cestom

Kao što je i najavila na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnica grada Slunja Mirjana Puškarić prošlog tjedna održala je radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta o provedbi postojećih i planiranja budućih projekata prometne infrastrukture na području grada.

Kako obavještavaju iz slunjske gradske uprave, jedan od glavnih projekata koji se nalazi u fazi izrade glavnog projekta je projekt rekonstrukcije državne ceste DC1 na užem području grada Slunja, u dužini cca 8 km. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Uz rekonstruirani kolnik, projektom se planira izgradnja nogostupa, javne rasvjete, dijela sustava odvodnje i drugih aktivnosti s kojima će se unaprijediti kvaliteta i sigurnost prometa državnom cestom DC1, pojašnjavaju.  

Dovršenje izrade glavnog projekta planira se u listopadu 2022. godine, te nakon riješenih imovinsko-pravnih poslova i građevinske dozvole, planira se postupak nabave i ugovaranje izvođenja navedenih radova. Nositelj projekta su Hrvatske ceste, dok Grad i Komunalac d.o.o. Slunj sudjeluju u razradi rješenja za sustav odvodnje i javne rasvjete. 

Inače, cestovna infrastruktura bila je tema i na prošloj sjednici Gradskog vijeća. Kako su ukazali vijećnici problem postoji u prolazu državne ceste D1 između ljekarne i željezare, te parkiranja na nogostup zbog nedostatka parkirališnih mjesta, o čemu su obavješteni i u Hrvatskim cestama i policiji. Tu problematiku, uvjereni su svi, trebao bi riješiti upravo aktualni projekt rekonstrukcije državne ceste. 

Izdvojeno


Reci što misliš!