ŽUPANIJA / SLUNJ

LIJEK JE U NAMA

Zaklada Ana Rukavina poziva građane na upis u Registar darivatelja matičnih stanica - mogu se upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti

Zaklada Ana Rukavina poziva građane na upis u Registar darivatelja matičnih stanica - mogu se upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti
Zaklada Ana Rukavina

Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta

U četvrtak, 9. lipnja, od 10 do 12 sati održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Slunju u gradskom parku, izvijestili su upravo iz Zaklade Ana Rukavina. 

Akcija u Slunju održat će se u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Slunj kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem. U Hrvatski registar mogu se upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Zaklade pojašnjavaju kako proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. 

- Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta. Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote, kažu u Zakladi. 

Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registara, koji je dio svjetskog registra, upisano 62.007 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 152 oboljelih osoba u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!