ŽUPANIJA / SLUNJ

PROPUSTI NA SVAKOM ČOŠKU

Aktualna tema na slunjskom Gradskom vijeću još uvijek je nalaz revizije u Turističkoj zajednici - kako danas stvari stoje odgovorila je nova direktorica

Aktualna tema na slunjskom Gradskom vijeću još uvijek je nalaz revizije u Turističkoj zajednici   - kako danas stvari stoje odgovorila je nova direktorica

Da se u poslovanje TZ grada Slunja u prošloj godini nije uplela Državna revizija, a kasnije i Ministarstvo turizma i sporta, u turističkom uredu bavili bi se prvenstveno unapređenju destinacije.

Nakon pandemijskog zastoja, turizam na slunjskom području u prošloj godini zabilježio je solidne rezultate. Prema izvješću o poslovanju gradske Turističke zajednice u 2021. godini koje se našlo na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, zabilježen je porast dolazaka u visini od 131 posto, što je 14.177 dolazaka više u odnosu na prethodnu godinu, ali i broj noćenja od 211 posto. Prosječno trajanje boravka u destinaciji iznosi 2,11 dana.

U financijskom poslovanju, ostvareni su prihodi u iznosu od 1.484.253,31 kuna, od toga prihodi od turističke pristojbe čine 160.588,54 kuna, članarine 74.744,35 kuna, iz proračuna Grada uprihodovano je 580.779,33 kuna, Županije 26.500 kuna, iz fondova EU/Grada 616.635,97 kuna. Ostvareni rashodi u prošloj godini iznose 1.257.342 kuna. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da se u poslovanje TZ grada Slunja u prošloj godini nije uplela Državna revizija, a kasnije i Ministarstvo turizma i sporta, u turističkom uredu bavili bi se prvenstveno unapređenju destinacije.

Ponovimo kako je KAportal već pisao da je Državni Ured za reviziju utvrdio nepravilnosti i propuste na gotovo svim područjima koje su bile predmet nalaza, što je u konačnici utjecalo na izražavanje uvjetnog mišljenja. 

To je ujedno bila i pozadina sukoba predstavnika gradske uprave i predsjednika TZ grada Slunja Dragana Smrzlića, koji se dogodio na Gradskom vijeću u rujnu prošle godine (više na poveznici).

Prilikom usvajanja ovogodišnjeg izvješća, u raspravu se uključio Željko Lustig (DP) s pitanjem vuče li Turistička zajednica još uvijek teret od prijašnjih godina odnosno jesu li se riješili svi nedostaci. Predsjednik Gradskog vijeća Jure Katić u optimističkom duhu komentirao je "ako nije, bit će". 

Inače, u izvješću je direktor Dragan Smrzlić specificirao kako je u 2021. godini završila revizija poslovanja Turističke zajednice od strane Državne revizije te se prema planu ispravka naloga i preporuka uklanjaju i ispravljaju nedostaci. Dodao je kako je u prošloj godini izvršen i nadzor Ministarstva turizma i sporta te su naloženi ispravci.

No, bilo je to zadnje financijsko izvješće koje je potpisao i složio Dragan Smrzlić.  Naime, u travnju ove godine došlo je do smjene na čelnom mjestu Turističke zajednice grada Slunja, te je povjerenje Turističkog vijeća dobila Jasmina Mrkonja, koja je i nazočila na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. 

Kako je pritom potvrdila, izvršena je primopredaja dužnosti u Turističkoj zajednici Grada Slunja, te je odgovarajući na pitanje vijećnika Lustiga kazala kako ju je bivši direktor Smrzlić upoznao s točkama što se tiče obaveza Turističke zajednice te će u skladu s njima i postupati. 

Izdvojeno


Reci što misliš!