ŽUPANIJA / SLUNJ

NETOLERANCIJA I MALOUMLJE

Kome u Slunju smetaju šarene klupe, ali i ono što dugine boje simboliziraju? Građanin jednu ofarbao, pa iako čak i nije "duginih boja", nije dugo takva opstala

Kome u Slunju smetaju šarene klupe, ali i ono što dugine boje simboliziraju? Građanin jednu ofarbao, pa iako čak i nije
Facebook

- Na stranu netoleranciji i maloumlju, klupa uopće nije bila duginih boja, kaže nam čitatelj.

Šarena klupa koju je jedan Slunjanin nedavno ofarbao raznim bojama zapela je za oko onima koji misle da "duginim bojama" i svemu što one simboliziraju ipak ne bi trebalo biti mjesta u ovom kordunskom gradiću. 

Kako nam je javio jedan čitatelj, "želi skrenuti pozornost na debilizam u Slunju".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Klupa se nalazi u Frankopanskoj ulici, na ruti od crkve prema starom gradu Slovin. U šareno ju je ofarbao gospodin koji ima kuću odmah do nje nakon što je netko njegovu ispred kuce potrgao, kaže nam čitatelj. 

A što se onda dogodilo Slunjani su mogli pratiti i na Facebooku. Nakon objave na jednom privatnom profilu, uslijedila je rasprava, pa iako je većina komentara bila usmjerena na šalu, bilo je i onih koje je obična klupa itekako potakla da iskažu svoje stavove o LGBT zajednici. Ova slunjska klupa, koja čak i nema veze s "duginim bojama" koje simboliziraju borbu LGBT populacije za pravo na različitost i uključivost, samo je obična šarena klupa, ali ni takva u Slunju nije mogla opstati.

Netko je, a ne zna se tko, išao korak dalje pa si je dao truda da je prefarba u zeleno, boju kakva je bila i prije.

- Na stranu netoleranciji i maloumlju, klupa uopće nije bila duginih boja, kaže nam čitatelj.  

Tako je slunjska šarena klupa brzo otišla u povijest, a sve je zabilježeno i na popularnoj satiričnoj Facebook stranici Slunjske tragedije na kojoj je objavljena i ova foto montaža...

Izdvojeno


Reci što misliš!