ŽUPANIJA / SLUNJ

"NEOVISNA" ORGANIZACIJA

Smjena na vrhu TZ grada Slunja! Gradonačelnica komentar o suradnji s bivšim direktorom elegantno izostavila, ali ne i očekivanja od nove direktorice

Smjena na vrhu TZ grada Slunja! Gradonačelnica komentar o suradnji s bivšim direktorom elegantno izostavila, ali ne i očekivanja od nove direktorice

Dragan Smrzlić se u funkciji direktora TZ na sjednici Gradskog vijeća zadnjih puta našao početkom svibnja ove godine, kada je već bilo poznato da povjerenje za novi mandat nije dobio

Temeljem zakonskih obveza, u prvoj polovici ove godine provedeni su postupci izbora i imenovanja direktora turističkih zajednica. Jedan takav priveden je kraju i u Turističkoj zajednici grada Slunja, koja je već duže vrijeme u fokusu javnosti zbog spornog poslovanja koje je utvrila Državna revizija i Državni inspektorat ali i očitog neslaganja dosadašnjeg direktora i gradske vlasti.  

Posjetimo kako je na sjednicama Gradskog vijeća iskrilo između direktora Dragana Smrzlića i predsjednika GV Jure Katića, i to na pro forme temama. Kao primjerice je li se financijski plan Turističke zajednice daje na znanje ili se o njemu glasuje, pa je rasprava znala odlaziti u smjeru "da nema nas, ne bi bilo ni tebe".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Smrzlić se u funkciji direktora TZ na sjednici Gradskog vijeća zadnjih puta našao početkom svibnja ove godine, kada je već bilo poznato da povjerenje za novi mandat nije dobio. Na dnevnom redu tada je bilo izvješće o korištenju sustava javne turističke infrastrukture za prošlogodišnje razdoblje. Kako rasprave nije bilo, odmah nakon jednglasnog usvajanja izvješća, Smrzlić je i napustio sjednicu vijeća.   

Na njegovo mjesto, nakon provedenog postupka izbora u travanju, došla je Jasmina Mrkonja. Na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća potvrdila da je izvršena primopredaja dužnosti, te je kazala kako ju je bivši direktor Smrzlić upoznao s točkama što se tiče obaveza Turističke zajednice te će u skladu s njima i postupati. 

O promjenama u Turističkoj zajednici, kao i kako ocjenjuje rad prethodnog direktora Dragana Smrzlića, za komentar pitali smo gradonačelnicu Mirjanu Puškarić. 

Gradonačelnica je uvodno podsjetila kako je Turistička zajednica Grada Slunja neovisna organizacija koja se osniva temeljem Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma radi promicanja i razvoja turizma Republike Hrvatske i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na način da upravljaju destinacijom na razini za koju su osnovane.

Podsjetila je i na zakonske promjene, kojima se utvrđena obveza Turističkog vijeća Turističke zajednice do 30. lipnja 2022. godine da provede postupak izbora i imenovanja direktora turističke zajednice koji se imenuje na  mandatno razdoblje od 4 godine. Uvjeti koje osoba koja se imenuje za direktora Turističke zajednice propisani su Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkim zajednicama koji je stupio na snagu 8. veljače 2022. godine. 

- Iz navedenog proizlazi da je postupak izbora i imenovanja direktora Turističke zajednice Grada Slunj proveden slijedom zakonskih obveza. Jedan od kandidata koji se javio na objavljeni natječaj bio je i dosadašnji direktor Dragan Smrzlić, a odluku o izboru i imenovanju direktora donijelo je Turističko vijeće Turističke zajednice. Smatramo da su Turističko vijeće i Skupština TZ najrelevantnija tijela za ocjenu rada direktora Turističke zajednice, poručuje gradonačelnica Mirjana Puškarić, pritom očito zaboravljajući kako je upravo ona predsjednica Turističkog vijeća TZ. 

Od nove direktorice, gradonačelnica je poručila kako očekuje da djeluje na ostvarenju zadaća radi kojih je Turistička zajednica osnovana, a one se mogu svesti u nekoliko riječi – promocija i razvoj turizma  u cilju unapređenje i razvoja Grada Slunja, poručila je na kraju Puškarić.  

Izdvojeno


Reci što misliš!