ŽUPANIJA / SLUNJ

JURNJAVA ŽUPANIJSKOM CESTOM

Javio nam se sin nastradale u naletu mopeda kod Slunja: Već godinama govorimo koliko nam treba pješački prijelaz, zar još netko mora stradati?

Javio nam se sin nastradale u naletu mopeda kod Slunja: Već godinama govorimo koliko nam treba pješački prijelaz, zar još netko mora stradati?

- Imam djecu staru 8 i 11 godina, pa svakodnevno strepim kad idu u školu, bojim se da samo odu do trgovine po čokoladicu, a od nje smo udaljeni svega 150 metara. Majka je išla po kruh, a ovako je završila, priča nam mještanin Gornjeg Taborišta.


Teške tjelesne ozljede zadobila je 63-godišnja pješakinja u naselju Gornje Taborište u Slunju, a nakon što je na nju naletio mopedist (58) za kojeg je policija naknadno utvrdila da ni nema dozvolu. 

Zbog ozljeda koljena, glave i kuka nesretna pješakinja morala je biti hospitalizirana, a sve dodatno otežava jer je i onkološki bolesnik. Policija je, podsjetimo, izvijestila da je nesretna žena "prelazila preko ceste na dijelu na kojem nema obilježenog pješačkog prijelaza, a da se prethodno nije uvjerila da to može sigurno učiniti". U tom trenutku na nju je naletio moped.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Protiv pješakinje će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava dok će protiv vozača nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog, navela je još policija o ovom događaju. 

KAportalu se, međutim, javio sin nastradale Marko Lukač koji tvrdi da se ovo ne bi dogodilo da se davno reagiralo na molbe mještana ovog slunjskog naselja. Naime, već godinama ukazuju i mole nadležne da se na ovoj vrlo frekventnoj prometnici iscrta zebra. 

- Nesreća se dogodila na mjestu gdje se preko ceste nalaze dvije trgovine, kafić, gdje djeca i odrasli svakodnevno čekaju autobus. Već godinama ukazujemo na problem da nam treba pješački prijelaz, ali zašto ga nikad nisu iscrtali ne znam, rekao nam je Lukač, ogorčen jer mu je majka završila u bolnici, a kako kaže, ne bi da su nadležni reagirali.

Naime, radi se vrlo frekventnoj prometnici koja povezuje Državnu cestu D-1 s Cetingradom i dalje prema granici Bosne i Hercegovine. Lukač nam kaže da mještani svakodnevno gledaju automobile kako jure, a da imaju pješački i prometni znak uvjeren je da bi ipak malo usporili na tom dijelu ceste i da se ovakve stvari ne bi događale.

- Imam djecu staru 8 i 11 godina, pa svakodnevno strepim kad idu u školu, bojim se da samo odu do trgovine po čokoladicu, a od nje smo udaljeni svega 150 metara. Majka je išla po kruh, a ovako je završila. Ona je sad kriva, a ovdje se vozi kao na trkama. Bilo je sudara, to više nije normalno. Vikendom tu radi i disko, možete misliti kako se po toj cesti vozi, kaže nam naš sugovornik. 

Dodaje da su upravo u tijeku radovi na gradnji nogostupa u jednom dijelu ceste, doći će i rasvjeta koju toliko očekuju ali u planu nije - pješački prijelaz.

- Apeliram na nadležne da konačno to naprave, to je županijska cesta i nije sigurna za mještane. Kad dođe pješački ipak ćemo biti malo sigurniji, a cesta se mora prelaziti, kaže nam i dodaje da barem to malo boje gotovo ništa ne košta a može puno donijeti u sigurnosti prometa. Njegova je obitelj,  nažalost, već iskusila ono najgore.  

Izdvojeno


Reci što misliš!