ŽUPANIJA / SLUNJ

DOBRA VIJEST ZA MJEŠTANE

Gradonačelnica Slunja reagirala na naš tekst o prometnoj "crnoj točki": Uz gradnju nogostupa i javne rasvjete u G. Taborištu planiran je i pješački prijelaz

Gradonačelnica Slunja reagirala na naš tekst o prometnoj

Gornje Taborište dobiva nogostup, javnu rasvjetu i pješački prijelaz, no trebalo bi i češće kontrolirati vozače da o ovaj dio Grada Slunja postane siguran za svoje stanovnike.

Na naš tekst o kojem smo upozorili na prometnu "crnu točku" u Slunju na županijskoj cesti u Gornjem Taborištu reagirali su iz slunjske gradske uprave. 

Naime, nakon što je 63-godišnja pješakinja zadobila teške tjelesne ozljede u naletu mopeda, kontaktirao nas je sin nastradale te upozorio na potrebu iscrtavanja pješakog prijelaza - zebre na ovoj lokaciji. Kako je napomenuo, mještani već godinama traže da cesta koja je vrlo frekventna dobije prijelaz, jer njome jure automobili i prelazak ceste za prava avantura s glavom u torbi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako stvari stoje, mještani ovog slunjskog naselja bit će zadovoljni kad se završi izgradnja nogostupa i javne rasvjete. 

Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić reagirala je na naš tekst, odnosno dio teksta gdje smo prenijeli izjavu sugovornika kako na ovom mjestu ipak nije planiran pješački prijelaz. 

- Obzirom da je Grad Slunj investitor radova izgradnje nogostupa i javne rasvjete moramo ustvrditi da je na mjestu na kojem se dogodila prometna nesreća planiran pješački prijelaz, kazala nam je gradonačelnica.

Dodaje kako nažalost, "ovo dolazi kasno za našu sugrađanku koja je nastradala u nemilom događaju, ali bi svakako trebalo doprinijeti sigurnosti sudionika u prometu, posebno pješaka, u narednom razdoblju".

- A najveći doprinos sigurnosti svih sudionika bilo bi poštivanje prometne signalizacije jer je i već sada na tom dijelu prometnice brzina ograničena na 50 km/h, međutim toga se mnogi ne pridržavaju, dodaje gradonačelnica.

Uglavnom, Gornje Taborište dobiva nogostup, javnu rasvjetu i pješački prijelaz, no trebalo bi i češće kontrolirati vozače da o ovaj dio Grada Slunja postane siguran za svoje stanovnike.  

Izdvojeno


Reci što misliš!