ŽUPANIJA / SLUNJ

29. RUJAN

U Slunju obilježen Dan srca i Dan starijih osoba - svoje prijedloge i ideje predstavili predstavnici Udruge umirovljenika i Udruge invalida

U Slunju obilježen Dan srca i Dan starijih osoba - svoje prijedloge i ideje predstavili predstavnici Udruge umirovljenika i Udruge invalida
Grad Slunj

Svoje aktivnosti umirovljenicima predstavili su Gradsko društvo Crvenog križa, Centar za socijalnu skrb Dom zdravlja Slunj

Na Okruglom stolu u gradskoj vijećnici predstavili su svoj rad, ali i prijedloge i ideje predstavnici Udruge umirovljenika Slunja, Cetingrada i Rakovice i Udruge invalida Grada Slunja, koji broje ukupno oko 150 članova. 

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj upoznalo je članove udruga s aktivnostima koje provodi, a koje uključuju i veći dio članstva ovih dviju udruga, a to je Program u kući koji obuhvaća 112 korisnika, o kojima skrbi 8 gerontodomaćica. Uskoro će ponovno započeti program Zaželi, koji bi obuhvatio još 60 korisnika. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim navedenog, Crveni Križ Slunj provodi projekt Mobilnost za teže pokretne osobe u smislu prijevoza istih liječniku i slično. Također provodi program Posudionice ortopedskim pomagala osobama koje posjeduju liječničku potvrdu o potrebi za pomagalom. Najviše aktivnosti, onih za slobodno vrijeme korisnika, provode u Rekreativnom kutku za starije osobe, i to u obliku radionica, predavanja, zborova, knjižnog kluba.
 
Centar za socijalnu skrb Slunj predstavio je mogućnosti smještaja u udomiteljske obitelji, kojih na slunjskom području ima 17 i udomljuju 62 starije i nemoćne osobe te 1 udomiteljstvo za skrb djece. Naglasili su i mogućnosti raznih pomoći korisnicima zajamčene minimalne naknade i osobama kojima je potrebna tuđa njega i pomoć te pomoći za troškove električne energije, potpore za energetsku obnovu kuća.
 
Dom zdravlja Slunj pruža gotovo sve vrste pomoći bolesnim osobama, ordinacijama opće prakse, ginekološkom ordinacijom, stomatološkim ordinacijama, pedijatrijskom ordinacijom, laboratorijem, dolascima tima SUVAGA, tima Zavoda za javno zdravstvo,  Hitnom medicinskom pomoći, a od ljetos i fizikalnom terapijom. Iz gradske uprave napominju kako je potrebno osigurati još povremene dolaske liječnika oftamologa, psihijatra i internista. 

Uz čestitke za Dan srca i Dan starijih osoba, koje je uputila gradonačelnica Mirjana Puškarić i ravnatelji prisutnih ustanova, sve okupljene dodatno je uveselio nastup zbora Rekreativnog kutka. U nastavku programa u gradskom parku predstavili su svoje aktivnosti, pored već ovdje navedenih, i PP Slunj te DVD Slunj.

Izdvojeno


Reci što misliš!