ŽUPANIJA / SLUNJ

"PRIJE OVAKO, SADA ONAKO"

Slunjani izigrani na projektu kanalizacije? "Već je pola mandata naše gradonačelnice, ni ona ga neće tako lako riješiti"

Slunjani izigrani na projektu kanalizacije?
foto ilustracija - arhiva KAportala

Bilo je novaca i imale su ga Hrvatske vode ali odbacili su nas, rekli su da ne može nego mora biti s aglomeracijom. Oba projekta su bila na dobrom putu da se riješe, ali na žalost ja sam otišao, kazao je bivši gradonačelnik Jure Katić

Sliv D, kanalizacija, aglomeracija najdugovječniji su slunjski projekti, a za koje, prema svemu sudeći, gradska politika ne nalazi rješenje. Pitanje je to koje se nanovo aktualiziralo na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, a pokrenuo ga je vijećnik Hrvoje Paulić (SDP). Kako kaže, "radi se sve okolo, a ovdje se čeka neka aglomeracija". 

- Gradonačelnica je rekla da je sada povećan priljev turista, samim tim potrošnja vode je povećana pa onda i kanalizacija to treba pratiti. Ako će mi gradonačelnica odgovoriti da se čeka aglomeracija neću biti zadovoljan tim odgovorom već me konkretno zanima kada će to biti, da li se rade projekte ili ne. Isto pitanje postavit ću i za 2 mjeseca. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnica Mirjana Puškarić naglasila je kako su svi svjesni te činjenice i kako je to problem koji je tu već dugi niz godina. Pojasnila je kako sam obuhvat aglomeracije ima različite dijelove grada, npr. u projektiranju rekonstrukcije D1 postoji obuhvat jednog dijela.

Dodala je kako se aglomeracija projektira i odvojena je od pročistača i to iz razloga što projekti koji se trenutno otvaraju možda ne obuhvaćaju jedno i drugo. Sam projekt  aglomeracije je spreman, ali trenutno nema natječaja na koje se možemo kandidirati.

- To nije problem na kojeg ja mogu sada odgovoriti da bi zadovoljila, a vi želite čuti da to bude riješeno odmah i sada, komentirala je gradonačelnica na pitanje vijećnika Pulića i dodala „to su problemi koji su dugotrajni, koji su izuzetno skupi i moram napomenuti da jedan projekt aglomeracije možda po trenutnim procjenama je za naš grad 100 milijuna kuna“.

O toj temi nešto je imao za reći i predsjednik Gradskog vijeća Jure Katić, koji je bio na čelu grada dugi niz godina.  

- Izigrali su nas, upravo taj sliv D, prije svega projektanti, a onda dok je bilo mogućnosti da se to odradi, u ono vrijeme kada smo radili kanalizaciju po Lalić gaju i okolo uređivali, tada sam se nadao da će biti nešto od tog projekta. Tada se tražilo da pročistač bude u sastavu aglomeracije. Sada, opet se hoće odvojiti od aglomeracije. Bilo je novaca i imale su ga Hrvatske vode ali odbacili su nas, rekli su da ne može nego mora biti s aglomeracijom. Oba projekta su bila na dobrom putu da se riješe, ali na žalost ja sam otišao. Rekao sam barem ću pročistač riješiti, nisam ga riješio. Evo već je skoro pola mandata naše gradonačelnice, ni ona ga neće riješiti lako, poručio je Katić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!