ŽUPANIJA / SLUNJ

NE IDE TAKO LAKO?

Slunjani traže još jedan tim hitne medicine! Gradonačelnica: Uputit ćemo dopis Županiji mada to ne znači da ćemo dobiti odgovor kakav želimo

Slunjani traže još jedan tim hitne medicine! Gradonačelnica: Uputit ćemo dopis Županiji mada to ne znači da ćemo dobiti odgovor kakav želimo
foto ilustracija - Kristina Štedul Fabac/PIXELL

Svjesna sam da je situacija najkritičnija u ljetnim mjesecima kada je na cesti puno prometa i ta problematika na terenu može potencirati, poručila je gradonačelnica Slunja

Hrvatski zdravstveni sustav pred velikom je reformom. Barem je tako najavljuje resorni ministar Vili Beroš. Najveći dijelom odnosit će se na vlasničku reorganziaciju zdravstvenih ustanova, prema kojoj opće bolnice i domovi zdravlja prelaze u vlasništvo države. 

Ispostave hitne medicine ostaju županijske. Pa time i sva njihova problematika ostaje županijska.  A da je na terenu ima, govori ovaj puta slučaj iz Slunja, na koji su ukazali tamošnji gradski vijećnici na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je poručio vijećnik Hrvoje Paulić (SDP), na slunjskom području djeluje samo jedan tim, što je po njemu nedostatno s obzirom da se radi od jednom od ferkventnijih područja. Podsjeća da to nije bio slučaj u prijašnjim razdobljima, dodaje "ljudi se žale da dođu, nema nikoga, tim je na terenu". 

Gradonačelnica Mirjana Puškarić podsjetila je kako niti Dom zdravlja niti Hitna pomoć nisu u nadležnosti Grada već Županije te da će to pitanje proslijediti njima. 

- Svjesna sam da je situacija najkritičnija u ljetnim mjesecima kada je na cesti puno prometa i može se s njima o tome komunicirati, uputiti im dopis mada to ne znači da ćemo dobiti odgovor koji želimo, ali smatram se ta problematika na terenu može potencirati, poručila je gradonačelnica Slunja. 

Izdvojeno


Reci što misliš!