ŽUPANIJA / SLUNJ

ISKAZALI NEZADOVOLJSTVO

Ispred "reforme"? Nekretnine u vlasništvu svog komunalnog društva Grad Slunj će otkupiti: Ne želimo predati svoju imovinu karlovačkom Vodovodu

Ispred

Kada se vidi kako naša hitna funkcionira, to izgleda ne znam ni sam na što. Tako će biti i sa ovim, komentirao je predsjednik Gradskog vijeća Slunj Jure Katić.

Iako je novo zakonsko rješenje o spajanju vodnih isporučitelja još uvijek na stolu Ustavnog suda, na terenu se priprema procedura za njegovu potpunu realizaciju, do koje, u konačnici, može doći ne zbog "zakonskog moranja" već dogovora jedinica lokalnih uprava. 

Da se Slunjane pita, do tog nikada ni bi došlo. Naime, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Slunja, gradsko vodstvo iskazalo je nezadovoljstvo državnom politikom u tom području. Na dnevnom redu tako je, između ostalog, gradske vijećnik dočekao i prijedlog zaključka o iskazivanju interesa za kupnju nekretnina u vlasništvu Komunalac d.o.o. Slunj. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O čemu se tu radi, pojašnjenje je tražio gradski vijećnik Damir Vuković (SDP). Gradonačelnica Mirjana Puškarić pojasnila je kako s obzirom na planove o spajanju komunalnih društava u jedno područje, slunjsko Komunalno poduzeće moralo bi u takvoj jednoj priči predati svoju imovinu ViK-u Karlovac. 

- Da ne bi došlo do te situaciju, uz pomoć revizora koji rade u komunalnom poduzeću ušlo se u ovaj jedan korak da nekretnine i sve što pripada našem komunalnom poduzeću uz procjenu otkupimo. Sredstva koja dajemo Komunalac može koristiti  dalje za financiranje svojih projekata, a da to ne bude u budućnosti rizik po vlasništvo.  

A zašto dolazi do spajanja komunalnih poduzeća, da li se u taj postupak mora ići, je li to dobro ili nije, i ukoliko je koliko je to dobro za Slunj? Odgovore na ova pitanja tražio je gradski vijećnik Hrvoje Paulić (SDP).

Gradonačelnika Mirjana Puškarić odgovorila je kako to uopće nije dobro za grad Slunj.  

- Mi nismo netko tko to objeručke prihvaća, ali slijedom Uredbe o uslužnim djelatnostima koja je u tijeku i upravo iz bojazni da dođe do same realizacije, ne možemo dozvoliti da ta vlasništva pripadnu u takvom jednom postupku udruživanja nekom drugome.

U raspravu se uključio je predsjednik Vijeća Jure Katić te dodao "kako su se svi bunili zbog toga i smatrali da je to jedna loša odluka i loš prijedlog koji je  bivši ministar gospodarstva Ćorić iznio".

- Preko Udruge gradova je također upućen apel na Ministarstvo, ali ništa nije prihvaćeno. Ne vjerujem da će to biti dobro, bit će samo lošije nego sada. Bojim se da će to biti nešto poput  hitnih službi i domova zdravlja gdje se također planira da sve ide u županijsku ispostavu. Kada se vidi kako naša hitna funkcionira, to izgleda ne znam ni sam na što. Tako će biti i sa ovim svim što ide prema centrali, odnosno Županiji. Ovaj prijedlog je bio da jedna županija ima jedno  isporučno vodno područje i to sigurno nije dobro, ali vrh države je donio takvu odluku i ide se prema realizaciji, što će do kraja biti, ne znam.

Izdvojeno


Reci što misliš!