ŽUPANIJA / SLUNJ

ODGOVOR KAKAV NISU ŽELJELI

Dodatni tim Hitne u Slunju moguć samo na prijedlog HZHM i mišljenja Županije, nezadovoljnih uslugom i dalje ima: Ne funkcionira to onako kako se hvale

Dodatni tim Hitne u Slunju moguć samo na prijedlog HZHM i mišljenja Županije, nezadovoljnih uslugom i dalje ima: Ne funkcionira to onako kako se hvale
Grad Slunj

Tu imamo tri situacije, od starosne dobi, velikog terena grada Slunja i okolice i prometnica D1 pa bi u toj situaciji trebali pokriti malo ozbiljnije te stvari. Možemo li vršiti kakve pritiske da nam se ta usluga pojača?

Ima li nade da slunjsko područje dobije dodatni tim Hitne medicine? Pitanje je koje se postavilo na jednoj od sjednica Gradskog vijeća, a gradska uprava kako je i obećala tražila je odgovor od nadležnih. On je stigao, ali isto tako kako je i tada komentirala gradonačelnica Mirjana Puškarić nisu dobili odgovor kakvog su željeli. 

Službeno, odgovor je stigao od ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Perice Vucelića, koji je pojasnio kako se broj i vrsta timova hitne medicinske službe u pojedinoj ispostavi određeni su Mrežom hitne medicine koju donosi ministar na prijedlog Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, uz prethodno pribavljeno mišljenje predstavničkih tijela županije. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prema posljednjoj Mreži hitne medicine za ispostavu Slunj određeno je pet Timova 1 kojeg čine doktor medicine ili doktor medicine specijalist hitne medicine u timu s prvostupnicom/prvostupnikom sestrinstva ili medicinskom sestrom  medicinskim tehničarom i medicinskom sestrom - medicinskim tehničarem ili vozačem te je u skladu s navedenim organiziran rad u Ispostavi Slunj. Uvođenje dodatnih timova ovisi isključivo o eventualnim izmjenama mreže, kazao je ravnatelj Vucelić. 

Slunjani ne skrivaju ne zadovoljstvo

I na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća na dnevnom redu bilo je pitanje Hitne medicine u gradu Slunju i poboljšanje usluge. Vijećnik Marko Skukan (SDP) smatra da bi Grad trebao imati utjecaja.   

- Tu imamo tri situacije, od starosne dobi, velikog terena grada Slunja i okolice i prometnica D1 pa bi u toj situaciji trebali pokriti malo ozbiljnije te stvari. Možemo li vršiti kakve pritiske da nam se ta usluga pojača?

Gradonačelnica je komentirala kako je poslan dopis nadležnima u kojem se traži pojašnjenje i mogućnosti da se ta usluga pojača. 

Na pitanje predsjednika Gradskog vijeća Jure Katić je li zadovoljan odgovorom, Skukan je odgovorio da će biti kada budu bar 2 tima hitne pomoći ovdje.

Predsjednik se na to nadovezao i rekao kako je  za sada tako kako je te da se ne zna što će se događati kada Dom zdravlja prijeđe pod Dom zdravlja Karlovac u skladu s novim zakonskim rješenjem. 

- Mi smo protiv toga načina rada jer smo iskustvom Hitne unazad nekoliko godina  vidjeli da ta Hitna ne funkcionira onako kako je oni hvale da je to super. Bilo bi daleko bolje da je kao i ranije u sklopu Doma zdravlja. No odluku donose na vrhu i ti zakoni sigurno ne idu na ruku ovakvim mjestima kao što je Slunj. Mi smo tu zakinuti, dali smo to do znanja ali slabo nas se sluša. Ide se i dalje u tom pravcu, bez obzira što smo mi rekli, dali smo im argumente, ali ne reagiraju, komentirao je Katić. 

Gradski vijećnik Željko Lustig (DP) tražio je pojašnjenje kako je navedeno da "Dom zdravlja Slunj ne pruža usluge hitne medicinske pomoći već je za pružanje istih nadležan Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije", a obje djelatnosti nalaze se u DZ Slunj. 

Gradonačelnica je odgovorila kako je Dom zdravlja je jedno, a hitna medicinska usluga je drugo. 

- To je tako već niz godina i nije pod istom kapom, to su dvije različite kuće, ali su u istom prostoru, dodala je. 

Izdvojeno


Reci što misliš!