ŽUPANIJA / SLUNJ

PRAZNIK RADA

Prvosvibanjski vikend u Slunju - bogat program na otvorenom u organizaciji Turističke zajednice i Javne ustanove Natura Viva

Prvosvibanjski vikend u Slunju - bogat program na otvorenom u organizaciji Turističke zajednice i Javne ustanove Natura Viva

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta aktivnosti i događanja od 30. travnja i 1. svibnja bit će otkazane

Za bogat sadržaj prvosvibanjskog vikenda u Gradu Slunju ove godine su zaslužni Javna ustanova "Natura Viva", Turistička zajednica Grada Slunja i Grad Slunj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Slunj i UHBDR Slunja, Rakovice i Cetingrada. 

Javna ustanova "Natura Viva" u petak, 28. travnja organizira besplatnu, stručno - edukativnu šetnju "Udahnite ljepote Slunjčice" u pratnji čuvara prirode, koja će se provoditi svakih sat vremena, u vremenu od 10:30 do 18:30 sati, a u svrhu prezentiranja . Polazište: Frankopanska ulica br. 8 (Istraživačka stanica).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nedjelju, 30. travnja, Grad Slunj organizira pješački razgled s povijesnom postrojbom grada Slunja „Putevima Frankopana“, u sklopu kojeg će licencirani vodič obučen u odoru Povijesne postrojbe Grada Slunja voditi kružnu šetnju od Trga Zrinskih i Frankopana prema Starom gradu, a potom se šetnja nastavlja prema Rastokama i završava na vidikovcu, s najljepšim pogledom na rijeku Slunjčicu i Stari grad Slunj (ulaz 3 u Rastoke).  Za vrijeme šetnje, na putu će biti prisutan i gost iznenađenja.

U večernjim satima, povodom obilježavanja Noći tvrđava, Stari grad će biti prigodno osvjetljen.

Obilježavanje Praznika rada 1. svibnja održat će se u Rastokama, u organizaciji Turističke zajednice Grada Slunja. Manifestacija „Mostovi plešu“ započet će u 11 sati na mostu Sv. Ivana Nepomuka te će u sklopu manifestacije posjetioci moći sudjelovati u radionicama plesa, pogledati izvedbu plesa na svili te se u tome i okušati, a također mogu razgledati i likovnu koloniju umjetnika ispred TIC-a Rastoke koja će započeti u 10:00 sati. Na mostu Sv. Ivana Nepomuka bit će izloženi radovi djece slikarske radionice.

Tijekom cijele manifestacije, od 10:00 sati, na već spomenutom mostu bit će prisutna i ugostiteljska ponuda, ponuda OPG-a te podjela prvomajskog graha i uštipaka u organizaciji Grada Slunja i UHBDR-a Slunja, Rakovice i Cetingrada.

Za odličnu atmosferu bit će zadužen i DJ koji će se pobrinuti da ritam glazbe u Rastokama ostane prisutan tijekom cijelog dana.

Napominjemo da će u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta aktivnosti i događanja od 30. travnja i 01. svibnja biti otkazane. 

Izdvojeno


Reci što misliš!