ŽUPANIJA / SLUNJ

MOTIVACIJA MLADIH

Slunj ima novi turistički proizvod koji spaja ovu granu gospodarstva i kulturu! Predstavljen projekt "Klasika na vodi"

Slunj ima novi turistički proizvod koji spaja ovu granu gospodarstva i kulturu! Predstavljen projekt

Projektom se želi motivirati mlade za rad u turizmu, povezati obrazovne institucije i privatni sektor kao i gospodarsko povezivanje kroz obrazovni proces, potaknuti projektni način razmišljanja kod učenika te ga povezati s kreativnošću i poduzetništvom.

U Slunju je održano je predstavljanje projekta „Klasika na vodi, Slunj 2023.“ Radi se o projektu kojeg provodi Glazbena škola Karlovac u partnerstvu sa Srednjim školama Slunj i Duga Resa, uz podršku Karlovačke županije.

Projekt se bazira na razvoju turizma grada Slunja s ciljem promocije strukovnih zanimanja na području kulturnog turizma, a to su glazbenik instrumentalist, glazbenik teoretičar, medijski tehničar, grafički dizajner, računalni tehničar te modni tehničar, a koja se nude u srednjim školama partnerima i na Veleučilištu u Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je rečeno na predstavljanju, projekt je financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta. Projektom se želi motivirati mlade za rad u turizmu, povezati obrazovne institucije i privatni sektor kao i gospodarsko povezivanje kroz obrazovni proces, potaknuti projektni način razmišljanja kod učenika te ga povezati s kreativnošću i poduzetništvom.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar zahvalila je svima koji participiraju u projektu te ukazala na važnost projekta upravo zbog povezivanja obrazovanja s gospodarskim sektorom te senzibilizacijom škola i učenika prema turističkim zanimanjima.

Predstavljanju projekta nazočila je i gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić te ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak. 

Izdvojeno


Reci što misliš!