ŽUPANIJA / SLUNJ

SLUŽBENI POSJET

Predsjednik Milanović sastao se na vojnom poligonu u Slunju s najvišim zapovjednicima OSRH: "Očekujem sustavno planiranje i napredak u provođenju obuke"

Predsjednik Milanović sastao se na vojnom poligonu u Slunju s najvišim zapovjednicima OSRH:
Ured predsjednika RH

- S obzirom na složene sigurnosne uvjete u kojima OSRH djeluju, predsjednik Republike očekuje od Glavnog stožera i svih zapovjednika grana da – temeljem svog iskustva i vojnog znanja – sagledaju i definiraju najbolji smjer za daljnji razvoj i djelovanje Oružanih snaga, poručuju iz Ureda predsjednika

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju s najvišim zapovjednicima OSRH, načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjom i njegovim najbližim suradnicima te zapovjednicima i zamjenicima zapovjednika granskih zapovjedništava OSRH.

Iz Ureda predsjednika izvijestili su kako se na sastanku razgovaralo o ukupnoj situaciji u Oružanim snagama i svim aspektima njenog djelovanja, spremnosti, popunjenosti, obuci te stanju naoružanja i borbene tehnike. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- S obzirom na složene sigurnosne uvjete u kojima OSRH djeluju, predsjednik Republike očekuje od Glavnog stožera i svih zapovjednika grana da – temeljem svog iskustva i vojnog znanja – sagledaju i definiraju najbolji smjer za daljnji razvoj i djelovanje Oružanih snaga, poručuju iz Ureda. 

FOTO: Ured predsjednika RH
 

Dodaju kako je predsjednik Milanović informirao zapovjednike OSRH o vojnoj domeni zaključaka s upravo održanog NATO summita, kao i o prihvaćenim planovima izdvajanja za obranu.


U tom se kontekstu razgovaralo o smjernicama strateškog planiranja aktivnosti Saveza za kolektivnu obranu uz naglasak kako sposobnost vojske potrebna za obranu Hrvatske uvijek mora biti na prvom mjestu.

Razgovaralo se i o uvjetima u kojima rade pripadnici Oružanih snaga pri čemu je naglašeno  kako treba osigurati bolje uvjete za svakodnevno djelovanje i obuku hrvatskih vojnika.

Od Glavnog stožera i zapovjednika grana Predsjednik Republike očekuje sustavno planiranje i napredak u provođenju obuke, ali i stalnu brigu o uvjetima rada, opremljenosti, sigurnosti i zdravlju hrvatskih vojnika.

Izdvojeno


Reci što misliš!