ŽUPANIJA / SLUNJ

procedura u tijeku

Kolegij županice u Slunju: Mrežnici do kraja godine status značajnog krajobraza i spomenika prirode

Kolegij županice u Slunju: Mrežnici do kraja godine status značajnog krajobraza i spomenika prirode

Stručna podloga uskoro će biti dostupna javnosti

Pojačani promet na cestama, građanima Slunja jedan je od pokazatelja da je turistička sezona u punom zamahu. Dobri turistički rezultati u prvoj polovici godine bude nadu da će i ljeto biti uspješno, pišu nam iz Karlovačke županije.

Jedan od bisera Karlovačke županije, rijeka Mrežnica, izvire u Slunju, a na njoj se odvijaju brojne turističke i sportske aktivnosti. Upravo je zaštita rijeke Mrežnice bila jedna od glavnih tema današnjeg kolegija županice održanog u Gradu Slunju.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Želimo da se cijeli postupak zaštite rijeke Mrežnice provede transparentno i jasno u suradnji s gradovima, općinama i lokalnom zajednicom. Upravo zato Stručna podloga uskoro će biti dostupna javnosti, a cijela procedura trebala bi završiti do kraja godine“ – istaknula je županica Martina Furdek-Hajdin.

Što Karlovačka županija poduzima, kako ide postupak zaštite, hoće li Mrežnica biti „značajni krajobraz“ i „spomenik prirode“, građani Slunja imat će prilike čuti na javnom izlaganju kojeg je na kolegiju najavila ravnateljica JU Natura Viva Antonija Bišćan, a bit će održano u četvrtak 27. srpnja s početkom u 14 sati u Pučkom otvorenom učilištu Slunj.


Za turističku sezonu, ali i svakodnevni život građana, vrlo je bitna i sigurnost prometa. Ukupno 1,8 milijuna eura vrijednost je radova koje ŽUC Karlovačke županije trenutno provodi na slunjskom području, a neki su već i završeni. Jedan od njih, onaj u Ladihovićevoj ulici obišli su danas županica Martina Furdek-Hajdin sa suradnicima, gradonačelnica grada Slunja Mirjana Puškarić te ravnatelj ŽUC-a Darko Bebić sa suradnicima.

Na spomenutoj ulici izvršeno je presvlačenje kompletnog kolnika novim asfaltnim slojem te je riješen sustava odvodnje oborinskih voda s lijeve stane kolnika. Također, na 2 pješačka prijelaza izvedeni su usporivači prometa koji će dodatno doprinijeti sigurnosti prometa, posebno pješaka. Vrijednost radova je 217 tisuća eura, koje je ŽUC izveo zajedno s Gradom Slunjem. Grad Slunj izvodio je radove izgradnje nogostupa i javne rasvjete.

„Grad Slunj ima izrazito dobru suradnju sa Županijskom upravom za ceste Karlovačke županije. Naravno da s naše strane ima mnogo zahtjeva, jer osluškujemo potrebe naših sugrađana, ali raduje me što su one i prepoznate .“ -naglašava gradonačelnica grada Slunja Mirjana Puškarić.

Na kolegiju županice, uz spomenute teme raspravljalo se i o aktualnim projektima koji se provode i planiraju u gradu Slunju, upisima u srednje škole o kojima je izvijestila zamjenica županice Vesna Hajsan – Dolinar. Na kolegiju su nazočili i zamjenik županice Dejan Mihajlović, županijski i gradski pročelnici te načelnica općine Cetingrad Marina Kalić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!