ŽUPANIJA / SLUNJ

DAN GRADA SLUNJA

Grad Slunj najavljuje bogat program povodom obilježavanja Dana grada - zabavna i kulturna događanja započinju već danas

Grad Slunj najavljuje bogat program povodom obilježavanja Dana grada - zabavna i kulturna događanja započinju već danas
Grad Slunj

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Slunja bit će održana u ponedjeljak 7. kolovoza, s početkom u 9 sati

U ritmu ljetne svečanosti, Slunj se priprema proslaviti svoj Dan - dan kada se grad pretvara u živo svjedočanstvo svoje bogate povijesti, ljepote prirode i zajedničkog duha svojih stanovnika. Iz gradske uprave poručuju kako kolovoz donosi sa sobom ne samo blagdan, već i priliku za okupljanje, veselje i obilje kulturnih i zabavnih događanja.

Zabavna i kulturna događanja u gradu započinju već danas, 2. kolovoza, kada Gradsko društvo Crvenog križa Slunj organizira tradicionalnu manifestaciju "Sportski ujedinjeni u zdravlju". Na Gradskom igralištu se svake godine okupi zamjetan broj djece koja kroz sportski, zabavni sadržaj, igre i izazove uče o važnosti zdravog načina života već u dječjoj dobi te se imaju priliku okušati u sportskim sadržajima koji djeluju u Gradu Slunju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U četvrtak, 3. kolovoza, u organizaciji DVD-a Slunj, na Gradskom igralištu će od 16 sati biti održana manifestacija "Postani vatrogasac na jedan dan". Ova manifestacija je prilika za djecu da upoznaju vatrogasce, iskušaju se u vatrogasnim vježbama i poligonima, ali i da se s vršnjacima  zabave u raznim zajedničkim igrama.

"Stare vizure Slunja" naziv je nove izložbe koju je moguće posjetiti u galerijskom prostoru POU Slunj. Razglednice i fotografije s početka dvadesetog stoljeća dio su privatne zbirke gospodina Franje Belkovića. Izložbu je moguće pogledati svaki radni dan od 3. do 11. kolovoza. 

Petak, 4. kolovoza, rezerviran je za Brđanijadu - stare olimpijske igre koje okupljaju djecu i odrasle Slunjane u natjecanju i zabavi, a nakon Brđanijade slijedi večernji glazbeni program uz grupu "Krivi dur". 

Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja ispunjen je sjećanjem, zahvalnošću i zajedništvom. Dan će započeti ranojutarnjom hodnjom Kamenica - Slunj -  simboličnim korakom koji podsjeća na teške staze koje su hrvatski branitelji prošli u akciji „Oluja '95“. U 14 sati, u Gradskom parku, na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima odat će se počast poginulima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Večernji glazbeni program bit će održan na Trgu Zrinskih i Frankopana, gdje će nastupati glazbena grupa "Oaza". 

Dan svoga grada Slunjani će započeti slavljem svete mise u crkvi Presvetog Trojstva u Slunju, s početkom u 11 sati. U poslijepodnevnim satima, u Rastokama će biti održana manifestacija "Izložbeni korzo". Spoj povijesne baštine, kulture, raznih glazbenih performansa, radionica i nastupa Kulturno umjetničkih društava, prezentacija lokalnih poljoprivrednih gospodarstvenika, zanatskih proizvoda i raznih delicija.

Također toga dana će biti održana i dva sportska memorijalna kupa. Memorijalni ribički kup „Dragutin Jurašin“ na rijeci Slunjčici započet će u 9 sati, a kuglački kup „Nikola Živčić“ bit će održan u kuglani „Šanac“, s početkom u 12 sati.

Od 21 sat će na Trgu Zrinskih i Frankopana Dan Grada Slunja biti proslavljen uz nastup popularne glazbene grupe "Gea".

U ponedjeljak, 7. kolovoza, u 8 sati će biti održana sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva, nakon čega će u Pučkom otvorenom učilištu Slunj, s početkom u 9 sati biti održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Slunja, a iza sjednice slijedi svečano otvorenje nove prilazne ceste i parkirališta kod sporstke dvorane. 

Izdvojeno


Reci što misliš!